Segt vid inloggning

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har försökt hitta svar men utan resultat.
Plötsligt har min MacPro (early -08) blivit grymt seg vid själva inloggningen när jag startar den.
Allt rullar på som det ska tills jag kommer till inloggningsfönstret och där får jag vänta flera minuter innan jag kan börja skriva in mitt lösenord. Jag installerade en SSD (systemdisk) härom veckan och hade samma problem under tiden jag hade både min gamla systemdisk i och den nya klonade SSD'n. Men det försvann så fort jag tog bort den gamla. Nu har problemet alltså återkommit. Började dessutom använda Timemachine nyligen som bl.a. kopierar systemdisken men det bör väl inte ha förvirra datorn?. Startdisk är markerad (finns f.ö. bara min SSD att välja).

Någon som har någon tanke vad det kan vara?

Tack,
Simon

Kontrollerat rättigheterna på hårddisken?

Ja och allt verkar stämma. Eller tja, det kommer ju alltid en massa fel som aldrig verkar korrigeras. Kan något av dessa vara orsaken?

Reparerar behörigheter för ”MACINTOSH HD”
Varning: SUID-filen ”System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent” har ändrats och repareras inte.
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Dutch.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Dutch.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/French.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/French.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/German.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/German.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Italian.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Italian.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Japanese.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/Japanese.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/da.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/da.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/fi.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/fi.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/hr.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/hr.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/ko.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/ko.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/no.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/no.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pl.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pl.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt_PT.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt_PT.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/ru.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/ru.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/sk.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/sk.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/sv.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/sv.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_CN.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_CN.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_TW.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara -rw-r--r-- , de är -rwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/.Displays/V1/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_TW.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane”
Fel behörigheter på ”System/Library/CoreServices/Menu Extras/Displays.menu”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/CoreServices/Menu Extras/Displays.menu”
Fel behörigheter på ”System/Library/MonitorPanels/Arrange.monitorPanel”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/MonitorPanels/Arrange.monitorPanel”
Fel behörigheter på ”System/Library/MonitorPanels/Display.monitorPanel”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/MonitorPanels/Display.monitorPanel”
Fel behörigheter på ”System/Library/MonitorPanels/Profile.monitorPanel”, ska vara drwxr-xr-x , de är lrwxr-xr-x .
Reparerade ”System/Library/MonitorPanels/Profile.monitorPanel”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/hr.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/hr.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/sk.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/sk.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pl.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pl.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt_PT.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt_PT.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_TW.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_TW.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_CN.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/zh_CN.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/pt.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/sv.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/sv.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/ru.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/ru.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/no.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/no.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/ko.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/ko.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/fi.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/fi.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/da.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/da.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Dutch.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Dutch.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Italian.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Italian.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/French.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/French.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/German.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/German.lproj/DisplaysPref.nib”
Fel behörigheter på ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Japanese.lproj/DisplaysPref.nib”, ska vara drwxr-xr-x , de är -rw-r--r-- .
Reparerade ”System/Library/PreferencePanes/Displays.prefPane/Contents/Resources/Japanese.lproj/DisplaysPref.nib”

Behörighetsreparation slutförd

Finns det ingen som kan ha en aning om vad detta beror på? Jag hinner ju starta datorn gå och brygga kaffe komma tillbaka och fortfarande kan jag inte skriva in mitt lösenord för att sen logga in... Tar uppskattningsvis 5min innan den kommer till liv, sen flyter allt som vanligt.
Kan det ha att göra med att jag satte in en SSD-disk på den extra SATA porten på moderkortet och kör startskivan därifrån??

  • Medlem
  • Neverland
  • 2012-12-14 12:24

Jag har då rakt ingen aning. Men för att kanske hjälpa till med att gå vidare i felsökningen vore det intressant att veta hur datorn beter sig om du loggar in på ett annat användarkonto. Skapa ett nytt och fräscht sådant med samma rättigheter som ditt vanliga, starta sedan om och logga in på detta.

Ok! Provar detta på måndag!

Testade att lägga till ett konto med samma användarrättigheter som mitt adminkonto men det gjorde ingen skillnad.
Men egentligen är det ju inte där själva problemet ligger heller. Det som tar tid är vägen från att jag trycker igång datorn till själva inloggningen. När jag väl loggat in så går allt snabbt som spjutet.
Några fler förslag på var jag kan felsöka? Kan det här problemet bero på att jag har systemdisken (SSD) installerad på det extra SATA-uttaget på moderkortet och inte en av de "vanliga" slotsen?

Ser det normalt ut under  -> Om den här datorn -> Mer info... -> Systemrapport -> Serial-ATA ?
Vilken SATA-anslutning du använder spelar nog ingen roll.

Min säger:

Och disken är i en partition?
Vad säger datorn om du startar upp i ”Verbose”-läge? Kört Apple Hardware Test?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2013-01-09 12:04

Om datorn letar efter en nätverksdisk att starta från som inte finns kan man få liknande symtom. Även om du kollat, gå in i Inställningar > Startskiva och dubbelkolla att startskivan är markerad.

Att SSDn är monterad på det andra SATA-uttaget (antar du menar där DVD-läsaren fanns förr) bör inta ha någon betydelse.

Kan du beskriva mer exakt var i uppstartsprocessen det låser sig? Får du alltså fram lösenordsrutan men kan inte skriva in något i den? Antar att resten av uppstarten går så mycket fortare nu med SSDn

Vad händer om du aktiverar automatisk inloggning?

Ursprungligen av reboot81:

Ser det normalt ut under  -> Om den här datorn -> Mer info... -> Systemrapport -> Serial-ATA ?
Vilken SATA-anslutning du använder spelar nog ingen roll.

Min säger:

Och disken är i en partition?
Vad säger datorn om du startar upp i ”Verbose”-läge? Kört Apple Hardware Test?

Nu kan jag inte se bilden du bifogat men jag tycker mig inte se några felaktigheter när jag går in under systemrapporten.
Verbose säger ju en himla massa saker som jag inte har kompetens att tyda så jag har ingen aning om vad jag ska titta efter där??

Ska testa Hardware testet.

Efter två månaders felsökning har jag hittat problemet!!! Vilket är så simpelt att jag tycker det är lite pinsamt att erkänna det.
Jag hade en extern hårddisk inkopplad som har kraschat för mig. Jag har inte brytt mig om den utan tänkt ta tag i den någon gång när jag har tid för att se om jag kan reparera den. Så jag har helt enkelt låtit den vara inkopplad.
Så nu fick jag plötsligt snilleblixten att koppla ur den när vi här har pratat om skivrättigheter e.t.c. Bingo! Datorn går som ett spjut, även vid inloggningen!

Tack för hjälpen alla som engagerat sig!

1
Bevaka tråden