Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

En talesperson för Apple säger att företaget aktivt utreder om det är intrång i deras molntjänst Icloud som ligger bakom den senaste tidens läckta kändisbilder.

Bilder på ett flertal kändisar har läckt ut på internet efter vad som verkar vara en attack mot en molntjänst.

Det blir ingen laddningssladd med vändbar USB-kontakt till Iphone 6, enligt analytikern Ming-Chi Kuo.

Kortföretaget American Express är det senaste i raden som uppges samarbeta med Apple kring ett nytt system för att betala med mobilen.

En drönare utrustad med en Gopro-kamera visar hur det går för Apples bygge i Cupertino. Den runda byggnaden är tänkt att invigas under 2016.

September är här och det betyder att Itunes Festival drar igång i London. Först ut blir en spelning med Deadmau5.

UPPDATERAD. Anand Lal Shimpi lämnar arbetet på den välkända sajten Anandtech.com för ett jobb på Apple, rapporterar Recode. Vad han kommer att göra där är ännu okänt.

Det säljs mer Apple-produkter i Sverige än någonsin tidigare, och för svenska Apple-återförsäljare råder bråda tider. När något går fel är det däremot serviceverkstäderna som rycker in. 99mac har hälsat på hos Digital Inn Service i Stockholm.

poddradio

Avsnitt #60: 99mac Unplugged

Lite flyttkaos på kontoret hindrar inte 99mac-redaktionen från att spela in poddradio. Ida och Jakob summerar nyhetsveckan och funderar på framtiden.

I Samsungs nya reklamfilm för surfplattan Galaxy Tab S fortsätter företaget att direkt jämföra sig med Apples Ipad Air.

Spotify lanserar ett familjeabonnemang för upp till fem personer, men än så länge gäller erbjudandet bara för kunder hos Telia.

Apple har bekräftat ett evenemang den 9 september som kommer att hållas i Flint Center i Cupertino, där företaget hållit tre spännande produktlanseringar tidigare.

Apple förväntas presentera Iphone 6 vid ett event den 9 september. Enligt flera källor får telefonen NFC och ett säkert sätt att lagra kortuppgifter.

Idag börjar Microsoft att sälja Surface Pro 3, en hybriddator som ska kunna ersätta både en bärbar dator och surfplatta. 99mac fick för en dag låna en och funderar på hur den står sig mot Macbook Air.

Färska rykten om nästa Apple-evenemang visar sig pricka rätt – i alla fall när det gäller datumet. Den 9 september bjuder företaget in till nyhetsvaka Cupertino.