Logga in

Du måste logga in för att läsa den valda sidan.

En ny serie möbler hos Ikea har inbyggda trådlösa laddare för smarta mobiler, allt för ett bekvämare liv hemma.

Tillsammans med nya telefoner och en demonstration av Windows 10 visar Microsoft också upp ett nytt, ihopfällbart tangentbord som ska fungera både med Windows, Android och IOS.

Apple uppges ha en funktion för Apple Watch där klockan för att spara ström endast visar tiden, men stänger av andra funktioner.

Microsoft vill finnas överallt, och storsatsar på sitt Windows 10 med unversella appar och bättre synkronisering över molnet. Varje enhet Microsoft gör ska nu erbjuda en liknande upplevelse och funktionalitet.

Microsoft vill inte lägga sig i kampen om en framträdande plats på mobilmarknaden, och satsar på smarta mobiler till lågt pris, samt två storlekar.

Liksom vid lanseringen av Iphone 6 i höstas uppför Apple en särskild byggnad inför sitt evenemang den 9 mars.

Apple fortsätter att fokusera på sina IOS-enheter som ett kreativitet verktyg, och visar upp fotografier tagna med Iphone 6 på sin webbplats.

I sommar kommer ytterligare en mobil betalningstjänst, den här gången från Samsung i form av Samsung Pay.

Samsung inleder Mobile World Congress i Barcelona med att lansera Galaxy S6 Edge och Galaxy S6 som beskrivs som världens mest avancerade mobiltelefoner.

Nästa vecka drar Mobile World Congress igång i Barcelona, Spanien. 99mac kommer att vara på plats och rapportera om nyheterna för mobilåret 2015.

poddradio

Avsnitt #85: Det våras för Europa

Den här veckan råder Europafokus, med Tim Cooks besök i Tyskland och 99mac:s kommande besök i Barcelona. Kan vi snart betala med Apple Pay från en Apple Watch?

Med hela helgen framför oss passar redaktionen på att samla det mest intressanta från veckan som gått.

Apple erbjuder nu sina Iwork-appar till alla användare via den vanliga Icloud-webbplatsen.

Apples egna karttjänst har fått en ny finess. Några av de ikoniska landmärkena i London är numera animerade för användare som tittar på stadens 3D-rundtur.

Apple och svenska Ericsson är oense, så pass att Ericsson nu lämnar in flera stämningsansökningar och ber om försäljningsförbud för bland annat Iphone i USA.