Macbook Pro startar inte efter att ha tappat tavla på den

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Slog i väggen och en tavla föll ner på min MBP, en liten tavla som föll helt platt utan att träffa med någon kant. Jag hörde att MBP'ns hårddisk-klick (ni vet den där som ska hjälpa till att avhjälpa skador vid stötar) började klicka ett par gånger och att datorn blev skitseg. Nu när man startar den står den bara och tuggar, och efter en stund kommer jag till en meny där jag får välja:

Mac OS X-verktygsprogram

Återskapa från en Time Machine-kopia
Installera om Mac OS X
Få hjälp på nätet
Skivverktyg

Jag har ingen Time Machine så mitt val faller ju på Skivverktyg. Jag försöker göra en avbild av min hårddisk på en extern hårddisk men jag får "Input/Output error". Jag BEHÖVER ER HJÄLP. Jag har massor av bilder på datorn som inte får försvinna!! Vad ska jag göra?

Du har alltså ingen backup alls? Synd för det låter som om hårddisken är helt kaputt.
Om du har en annan Mac hade jag startat upp den och satt Macen med den trasiga hårddisken i Target disk mode (hållt inne T vid uppstart). Den blir då som en firewirehårddisk och kräver således en firewirekabel mellan datorerna.
Sen kan du försöka kopiera/göra skivavbild av hårddisken på din MBP.

Se sedan till att skaffa backup! Speciellt om det är data som du absolut inte vill bli av med!

Är det bilder som absolut inte får försvinna då får du vända dig till företag som specialiserat sig på dataräddning, typ IBAS. Det kostar en slant och du får räkna med att vara utan datorn ett tag.

Jag vet, det är så jävla klantigt att inte ha någon backup. Det är sånt man går och tänker att "fan, jag behöver göra en back-up.." och så blir det inte av. Jag ska se om jag kan få tag i en firewirekabel!!

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2012-10-18 21:37

En extern hårddisk och Timemachine. Man behöver inte "göra en backup", man bara klickar OK en gång. Sedan sköter det sej själv....
Hjälper dej inte nu, men det är ju så enkelt.

1
Bevaka tråden