Problem med usb minnen (Macbook Pro med ssd disk)

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Sollentuna
  • 2012-09-27 19:06

Hej, jag har en MBP 15" från 2008 som jag har installerat en ssd disk i för några månader sedan.
Allt har flutit på fint tills igår när jag åkte och köpte några usb minnen på kjell&co. (Sandisk 8, 16 och 32gb)

Det började med att när jag skulle flytta över en fil på ca 400mb så stannade den runt 25mb och fick sedan fel meddelandet att disken hade kopplats ur utan att mata ut det ( som det blir när man rycker ut ett usb minne utan att mata ut)
Efter det så hängde sig Finder, det gick inte att starta om det utan var tvungen att hålla in power knappen tills datorn dog för att starta om.
Detta trodde jag var en engångs grej så jag testade igen men med samma resultat.

Nu efter antal omstarter testat med alla tre minnen och även formaterat om dom men med samma resultat, testade jag med ett annat usb minne och det fungerade.

Men nu har andra problem dykt upp, som jag ej vet om dom beror på hårdavstängingar i samband med ssd disk ( har inte så mycket erfarenhet av ssd)

Musen och tangentbordet hänger sig när man inte rör musen eller tangentbordet på ca 30sekunder, och sen får man trycka på en tangent några gånger så hoppar den igång, ibland hänger den sig även när man använder den.

har jag igång tex en film i bakgrunden så fortsätter den fungera.

Någon som upplevt något liknande?
Tips?

Senast redigerat 2012-09-27 20:52
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2012-10-07 12:04
Citat:

Nu efter antal omstarter testat med alla tre minnen och även formaterat om dom men med samma resultat, testade jag med ett annat usb minne och det fungerade.

Det känns som det är fel på själva usb-minnena.

Vad gäller det andra, kan det vara andra problem, testa att göra hårdvarutest. Hur du gör det varierar med operativsystemen. Kolla på Apple.com/support

1
Bevaka tråden