Tips om bra virusskydd för OS X

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Kanske dags att skaffa ett riktigt vrusskydd. Är det någon som har tips om ett bra billigt virusskydd, bör inte vara för besvärligt att installera och sköta.

Nej, det behöver du antagligen inte göra. Det finns inga virus till OS X.

Enda anledningen att skaffa antivirusmjukvara till Mac idag är om man är rädd att man råkar skicka ett virus vidare till någon som använder Windows. Då finns det flera olika antivirusprogram att välja mellan. Några använder gratisprogrammen ClamXav, Sophos eller Avast. Men min rekommendation är att inte installera något av dem alls. De tar upp systemresurser till i princip ingen nytta alls.

Ursprungligen av Capeman:

Men min rekommendation är att inte installera något av dem alls. De tar upp systemresurser till i princip ingen nytta alls.

Tog bort Sophos bara några minuter sen och upplevde betydligt snabbare surfing som resultat. Misstänkte ofta att det kan vara det som segar ner burken.

Hur är det med trojaner? De finns väl till mac, ett par i alla fall?
Har inte heller skaffat antivirus, är inte så orolig helt enkelt.

Ja, det finns några enstaka trojaner, men risken att drabbas av en sådan är ganska liten, och de sprids inte som virus gör. Man måste i princip ladda ner dem själv.

Innan vi får en favorit i repris-debatt om antivirusprograms (o)nödvändighet - läs gärna den här tråden: http://www.99mac.se/mac-os-x-tillhorande-appar/296135-behovs-antivirusprogram.html

1
Bevaka tråden