Rita på iPad?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Luleå
  • 2012-08-30 20:26

Jag antar att det finns en uppsjö av ritprogram till iPad, kanske SketchBook Express? Jag antar att pennorna som finns att köpa till iPad, typ en för 99kr, funkar utmärkt. Men jag undrar hur bra det går att rita? Jag står i valet och kvalet mellan att köpa en wacomplatta eller en iPad. Wacomplattan är tryckkänslig, men är iPaden det?
Någon som vet eller som kan rekommendera vad jag ska investera i?

iPad är gjord för att petas på med fingrarna. Precisionen är därefter. Den är inte tryckkänslig. Med det sagt så finns såklart folk som producerar förstklassig konst på iPad, men jag tycker det låter mer som att du är ute efter något i stil med Wacom Bamboo.

Man zoomar smidigt och lätt på iPad med SketchBook Pro/Express. Använder det en del själv tillsammans med en Wacom Bamboo Stylus.

Här finns massor av tips och erfarenheter:
http://www.99mac.se/ios-tillhorande-appar/295054-basta-mala-rita-skissa-appar-ipad.html
http://www.99mac.se/iphone-ipad/294080-rita-designa-pa-ipad3.html

Sedan måste man inte rita med fingrarna - tvärtom är väl en stylus att föredra. Bara för att Steve inte gillade stylus till telefoner för att ringa och surfa är det ju inget som motsäger faktum att en penna kan vara det bästa alternativet för att rita.

Stylus-tips:
http://www.99mac.se/tillbehor/285510-kopage-rankingad-ipad-stylus.html
http://www.99mac.se/iphone-ipad/278852-tillverka-egen-stylus-till-ipad-iphone-itouch.html
http://www.99mac.se/iphone-ipad/293804-upad-hur-ipad-blir-ett-anteckningsblock.html

  • Medlem
  • Luleå
  • 2012-08-31 07:41

Nu blir det ännu svårare att välja. Jag vill rita, teckna i SketchBookExpress. Jag ser inte skillnaden mellan en Wacom Bamboo Pen Small Gen 3 och en Wacom Bamboo Pen & Touch Small? Jo, priset. Någon som vet skillnaden?

Om jag istället väljer att köpa en iPad+penna så vill jag fortfarande rita i SketchBookExpress. Jag inser att det är skillnad i tryckkänslighet mellan en wacomplatta och en iPad. Men hur stor?

(Om jag ska köpa det jag verkligen är ute efter skulle det vara den dyraste wacom-plattan. Den som är tryckkänslig och man ritar på skärmen. Bara strax över 20papp. Som hittat;).)

Touch har - som namnet indikerar - touch-funktioner. Bra för windowsanvändare utan avancerade touchfunktioner på sin trackpad. Vi macanvändare har det redan inbygg (laptops) eller via Macic Trackpad. Du kan alltså köra på den (något) billigare. Om den nu finns i lager. I praktiken brukar man bara ha Pen+Touch hemma då pc-nissar vill ha den...

Min sambo som är illustratör har börjat göra en del jobb på sin iPad, hon använder Sketch Book Pro och en Wacom Bamboo Stylus.

1
Bevaka tråden