Mac Mini beter sig konstigt!?

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Köpte förra generationens Mac Mini med cd-läsare (HDMI) och den har utan problem fungerat bra fram tills nu.

Det som händer är att min skärm kraschar och blir blå för några sekunder. Samma färg som vid uppstart. Den är alltså låst för en kort stund och sen kommer den tillbaka till vad du än gjorde tidigare. Kan vara allt från surfa på nätet till att kolla en film. Har aldrig upplevt detta tidigare och min första tanke var att det är fel på hdmi-sladden och den tappar kontakt med skärmen (alltså min tv som jag har den kopplad till). Dock har jag aldrig upplevt problemet tidigare vilket jag borde gjort då jag haft den i över 2 år.

Har ej uppdaterat mitt os x som är 10.6.8.

Har testat att reparera hårddisken/skivan utan resultat.

Att tillägga är att när väl "skrivbordet kraschar" så kan det ske flera gånger efter varandra men ibland händer det inte alls. Det finns alltså inget mönster?? Dock så brukar det ske minst ett par gånger från och med förra veckan.

Någon som upplevt samma problem?

Lösning?

mvh
Rasmus

  • Medlem
  • International user
  • 2012-08-26 22:53

Det där låter som skärm-detektering. Det kan hända med en glapp kabel, eller om din TV går in i nåt slags sömnläge. Då försöker Mac OS lista ut vilken skärm som nu sitter i andra ändan, och under tiden blir allt blått.

Prova med en annan kabel, och med en annan skärm, var för sig. Om problemet försvinner vid nåt av tillfällena så vet du vad som är trasigt.

1
Bevaka tråden