Kan ej ansluta Time Capsule till fibernät?!

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej och hjälp! Sitter med Riksnet fiberanslutning 100Mbit och nyinskaffad Time Capsule 2TB (4th generation). Kan ej få dessa att lira med varandra.

Riksnets anslutning via Inteno Gigabit Ethernet Triple Play bredbandsswitch XG6746:
Inteno Sweden > Store
som sitter ihop med en sk Fiber tray:
Inteno Sweden > Store
sammansatt ser det ut så här:
http://www.inteno.se/Portals/0/IntenoFiles/ProductDocs/5/3/Datasheet_XG6746.pdf_20111127105053.pdf

Anslutning via DHCP. Uppkoppling med kabel från Inteno switchen direkt till datorn = OK och klockren uppkoppling ca 95 Mbit/s.

Försöker konfigurera Time Capsule via Airport Utility på samma sätt (DHCP) och petar in Riksnets uppgifter = kan ej ansluta till internet pga Time Capsule inte erhåller någon IP (self assigned IP and cannot connect to the internet)?!

Har varit i kontakt med både Riksnet support ("Välj bara DHCP så ska allt funka… när det inte gjorde detta hänvisade de vidare till Apple) och Apple support (gick igenom fabriksåterställning och ny set up av Time Capsule utan att kunna lösa problemet, hänvisade sedan tillbaka till Riksnet för frågor om MAC-adress-låsningar…). Ska kontakta Riksnet igen ang detta men slänger samtidigt in ett meddelande här till alla erfarna macanvändare på 99.se.

Vad är det jag och supporten missar? Någon som upplevt liknande problem? Speciella inställningar för att ansluta Time Capsule till fibernät och Gigabit (jmf "vanligt bredband/ADSL")? Inställningar av DHCP? NAT? Bryggläge? Annat?

Tacksam för alla tips!

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2012-08-08 18:35

Borde funka. Men det kan inte vara en MAC-låsning till din anslutning? Koppla bort TC från din fibertray och koppla in den sedan igen efter några timmar, ev starta om TC.

Tack kenjon, har varit i kontakt med Riksnet supporten igen och enligt dem så "förekommer inte MAC-låsning/begränsningar i deras nät...", hmmm ska testa vidare...

Ok, har nu fått till en anslutning genom följande manöver:

1) Kopplade in en gammal Dlink router till switchen --> fick kontakt med nätet och IP direkt
2) Anslöt TCn (WAN) till Dlink (LAN) --> fick IP adress till TCn
3) Kopplade ur Dlink från switchen och kopplade in TCn = Yes, kontakt med nätet och IP!! Få se hur länge det håller...:p

Supporten hade ingen aning om detta... Någon på forumet som kan försöka sig på en förklaring till orsak/verkan?

Hoppas denna info kan vara till hjälp för någon annan som råkar hamna i liknande situation.

Cheers!

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2012-08-08 21:39

Det var mysko!
Jag antar att du har testat med att starta om TCn tidigare?

Startade om TCn flertalet ggr utan resultat fram till proceduren med Dlink som löste problemet. Kanske MAC-adress relaterat ändå på något vis? Hur som helst, still-up-and-running!

1
Bevaka tråden