99mac.com snittar på 40MBit/sek

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

99mac har sen igår kväll haft extremt tryck på webbservern, tack vare vår Apple Expo-bevakning. Det stora antalet besökare på sajten ledde till att webbhotellet nyss ringde Martin på mobilen och frågade vad som händer, om sajten var hackad och användes som "warez dump". Igår kväll snittade nämligen 99mac.com på hela 40MBit/sek i flera timmar, vilket på svenska betyder att 99mac.com-servern och vår ISP levererade ungefärliga 4MB/sek i ren data.

Nyheten om våra förhandsbilder från Apple Expo spreds snabbt på alla macsajter runtom världen (ingen annan svensk macsajt valde att uppmärksamma detta dock).

Följ våra pågående Apple Expo-reportage i Nyhetsforumet.

Det verkar i alla fall som att det nya webbhotellet fungerar bra för 99mac gick aldrig ner, trots alla besökare.

Hoppas detta bara inte innebär en fet räkning också...

  • Medlem
  • Österåker
  • 2003-09-16 15:34

Nu kan man ju anta att den belastningen är temporär men ändå.. med sådan extrem belastning så blir det teoretiskt bortåt 14 GB / timmen och då ryker de "fria" 10 GB / månaden rätt omgående.

Hoppas Martin redan har pejlat vad "övertrassering" kostar så att det inte blir allt för grym överraskning när han kommer hem. Även om det är party nu så vill vi ju inte att 99mac skall omkomma i sviterna av bakfyllan...

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2003-09-16 16:00

Men det hände vid lunchen 99mac.com var nere. Fick felmeddelande: server fungerar inte, C: enlelg/99mac/forum/ o.s.v.
Det var nere ca 5 - 10 min
Det var väl överbelastning ?

Det verkade som om databasen fick för stor belastning, så tolkade jag det i alla fall.

Fick också lite db-fel ett tag.

Minns ni snubben som la ut sin Adobe GoLive-bok gratis på nätet och höll på att få en faktura från sin ISP på ett par hundratusen?

1
Bevaka tråden