Performance testing

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Tjörn
  • 2012-04-05 21:58

Hej!

Tänkte bara kasta upp en fråga här i forumet vad ni brukar köra med för testapplikationer för att göra lasttester, prestandatester och funktionella tester mot webbapplikationer?

Körde lite Apache JMeter ikväll och det känns som en hyffsat kompetent variant Har ni några andra tips?

/Patrik

Hej!

Apache JMeter är jättebra, men det kan ta lite tid att sätta upp.

Apache Bench (ab) finns inbyggt i os x, och det är ett superenkelt sätt att få en indikation på ett systems prestanda. Den kan tyvärr bara testa en url åt gången, men det räcker bra för bra för mig.

Om du vill simulera väldigt mycket trafik från olika geografiska platser så finns det onlinetjänster som Load Impact - On Demand Website Load Testing and Performance Testing Service.

Chrome har jättebra inbyggda verktyg att testa hur snabbt webbläsaren kan ladda in sidan, och alla resurserna som sidan refererar till. Om du installerar YSlow får du dessutom en massa tips på hur du kan förbättra prestandan. Genom att konkatinera csser och jsfiler så minmimerar man antalet http-anrop, det gör stor skilland.

Det viktigaste är att du får för vana att göra det. Det är förvånansvärt hur många som missar att göra det, speciellt med tanke på hur lätt det är. Ett tips är se till att fylla på databasen med lite skräpinnehåll. En tom databas har en helt annan prestanda än en med några hundra megs innehåll.

mvh
Matti

1
Bevaka tråden