Presentation

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Tjena,
halkade in här av en slump, har ju sett forumet tidigare men inte haft någon nytta av det. För mig är datorn endast ett növändigt ont verktyg (men användbart!) och nu råkade det sig så att jag utvecklar i ett stort projekt mot iPhone åt en kund så nytt verktyg behövdes. Det blev en sprillans MBP 13.3", 4 G RAM, med i5 och 500 GB HD för nedprutade priset 7597,6 SEK ex moms. Då kan jag också köra VirtualBox med Ubuntu, Win 7 och lite andra servrar om det behövs.

Kan inte påstå att jag är lyrisk eller förstår vad som är bättre med Mac, alla OS har sina problem. I början var det mest krångel och udda UX upplevelser. T ex varför kan man inte klicka en till gång på en ikon i dock för att få programfönstret att stänga och var är delete tangenten. USB portarna är också stenålder, för få och på fel sida och inte senaste protokollet. 3 bredbandsmodemet är lite för fett för att få plats och med sladden till ramlar den alltid ned på golvet. Har kopplat till en blåtandsmus som fungerar bara man inte stänger av datorn för då får man manuellt koppla upp den igen. Har också en Logitech med USB radio som fungerar kanon bra förutom att den hamnar på fel sida på Macen och mottagningen kan bli dålig.

Personligen föredrar jag Ubuntu, mycket mer produktivt (flame war varning..). Men det som är bra är hårdvaran (hittills) förutom att den är ruskigt hal på undersidan när man har den i knät.

Nåja, förövrigt bor jag i stockholm, är egenföretagare och utvecklar i Java, .NET, PHP, ColdFusion, VoiceXML, Java Script, HTML5, SQL och nu också Objective-C. Har hackat nätverk, websidor, servrar, routrar, brandväggar och datorer sen 78 eller nåt sånt, började med en Commodore PET 2001 och gick vidare till BBC Acorn och sen Archimedes och sen Acorn 5000 med RISCOS, med den nu dominerande ARM processorn (>15 miljarder sålda!). Så Apple valde rätt processor när de började med handdatorn Newton 94. Byggde upp en ISP under 94 och körde på till 98 därefter så pluggade jag på IBM ett tag å sen hamnade man mitt i IT bubblan på SafePay. Ruskigt kul tid.

Just nu blir det mycket utveckling av molnlösningar med hög tillgänglighet med GAE, Amazon S3, Cloudbees, Jeelastic osv.
Förutom att vara datornörd är jag också sportnörd och resten av tiden går åt till idrott; innebandy, löpning, badminton, inlines, fotboll, hocky, bränboll, segling, tennis, squash och allt annat där en rund boll och tävlingsmoment ingår.

Men nu lär jag mig iPhone utveckling och kan varmt rekommendera universitetskurserna på iTunes U. Stanford har en bra kurs, med en kul och mycket duktigt lärare som låter precis som Seinfeldt.

Kontoret är som synes mycket portabelt. Blir det varmare så hamnar kontoret ute på klipporna eller i katamaranen.

Så e läget, kul när man kan hjälpa till och dela med sig när man har tid.

Höres!

Välkommen hit!

Välkommen till 99mac! Alltid skoj med nya ansikten och nya människor.

Alltid roligt läsa om någon sura upplevelser i första inlägget....

Välkommen ombord.

1
Bevaka tråden