*Automatisk* nerladdning av undertexter fungerar inte

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Såg att Daniel "atrus" har bytt till detta forum, så jag postar min Plex-fråga här...

Har läst i forumen och lyckats få till konfigen för opensubtitles.org, podnapisi.net och s4u.se. Undertexter laddas ner korrekt, och finns de på svenska så kommer de ner. So far so good, men, även om metadata laddas ner direkt (och korrekt) när jag lägger till en ny film eller TV-serie så laddas det inte ner några undertextfiler.

Jag har läst runt, men inte hittat vad detta kan bero på.

Det fungerar när jag manuellt markerar filmen/TV-serien i Media Manager, högerklickar och väljer "refresh metadata". Jag har testat med både "refresh when changes are detected" och "every 30 minutes" (båda iklickade och bara den sista iklickad).

Har Win 7 64 bit och PMS 0.9.5.3.

Skulle gärna lägga till en loggfil, men jag är lite osäker på vilken loggfil jag ska lägga till, det funkar ju när jag manuellt gör en refresh?

Kan man som en tillfällig workaround tvinga fram en metadata refresh från klienten?

Tacksam för svar!

EDIT: Läste att undertexten bara laddades ner när en klient faktiskt försökte spela filen, så jag testade igen med en TV-serie som iOS-appen visade inte hade någon textfil. När jag spelar i iPad så visas ingen undertext och podnapisi-loggen visar ingen aktivitet alls, inte ens ett försök att hämt hem undertexten. Sen testade jag att spela den i min Windows-klient, med samma resultat.

När jag går till Media Manager och gör en refresh på den serien så händer det saker, då visar loggen aktivitet och mycket riktigt så laddas undertexten ner....

Ursprungligen av goodyear77:

Såg att Daniel "atrus" har bytt till detta forum, så jag postar min Plex-fråga här...

Har läst i forumen och lyckats få till konfigen för opensubtitles.org, podnapisi.net och s4u.se. Undertexter laddas ner korrekt, och finns de på svenska så kommer de ner. So far so good, men, även om metadata laddas ner direkt (och korrekt) när jag lägger till en ny film eller TV-serie så laddas det inte ner några undertextfiler.

Jag har läst runt, men inte hittat vad detta kan bero på.

Det fungerar när jag manuellt markerar filmen/TV-serien i Media Manager, högerklickar och väljer "refresh metadata". Jag har testat med både "refresh when changes are detected" och "every 30 minutes" (båda iklickade och bara den sista iklickad).

Har Win 7 64 bit och PMS 0.9.5.3.

Skulle gärna lägga till en loggfil, men jag är lite osäker på vilken loggfil jag ska lägga till, det funkar ju när jag manuellt gör en refresh?

Kan man som en tillfällig workaround tvinga fram en metadata refresh från klienten?

Tacksam för svar!

EDIT: Läste att undertexten bara laddades ner när en klient faktiskt försökte spela filen, så jag testade igen med en TV-serie som iOS-appen visade inte hade någon textfil. När jag spelar i iPad så visas ingen undertext och podnapisi-loggen visar ingen aktivitet alls, inte ens ett försök att hämt hem undertexten. Sen testade jag att spela den i min Windows-klient, med samma resultat.

När jag går till Media Manager och gör en refresh på den serien så händer det saker, då visar loggen aktivitet och mycket riktigt så laddas undertexten ner....

Gör du det på befintligt material eller på nytt material? Agenterna anropas bara då du scannar in mediat första gången ELLER om du väljer "refresh metadata".

Tack för snabbt svar! Hmm, jag la till ett nytt avsnitt av en TV-serie (avsnittet är ett par veckor gammalt och har en engelsk undertext) men inget hände. Kanske det inte fungerar med TV-serier eftersom det redan finns metadata för själva serien? Men jag är osäker på om jag verkligen hade fått till det med agenterna innan jag la till avsnittet.

Idag testade jag att byta skin till Mediastream (hade problem med hängningar när jag använda den portade Aeon, som löste sig när jag bytte till Simplex, så jag tänkte att detta kanske var ett skin-problen), och la till en ny film, och helt plötsligt fungerade det!

Ska testa med ett nytt avsnitt, en ny serie och en ny film i det nya skinnet (Mediastream) och se vad som händer.

Ursprungligen av Daniel Eriksson:

Gör du det på befintligt material eller på nytt material? Agenterna anropas bara då du scannar in mediat första gången ELLER om du väljer "refresh metadata".

Hmm, betyder det att om det inte finns någon undertext när jag lägger till en film eller avsnitt, och undertexten blir tillgänglig senare, så kommer den inte läggas till om jag inte gör en manuell refresh av metadatat?

Såg att det i Mediastream finns en "refresh"-option i mediainformationen, fungerar det som en metadata-refresh från klienten så man slipper starta upp Media Manager?

Ursprungligen av goodyear77:

Tack för snabbt svar! Hmm, jag la till ett nytt avsnitt av en TV-serie (avsnittet är ett par veckor gammalt och har en engelsk undertext) men inget hände. Kanske det inte fungerar med TV-serier eftersom det redan finns metadata för själva serien? Men jag är osäker på om jag verkligen hade fått till det med agenterna innan jag la till avsnittet.

Idag testade jag att byta skin till Mediastream (hade problem med hängningar när jag använda den portade Aeon, som löste sig när jag bytte till Simplex, så jag tänkte att detta kanske var ett skin-problen), och la till en ny film, och helt plötsligt fungerade det!

Ska testa med ett nytt avsnitt, en ny serie och en ny film i det nya skinnet (Mediastream) och se vad som händer.

Testa och återkom. Detta löser vi ska du se
Glöm inte bort att även om bilden för det nya avsnittet syns i Plex så kan nedladdningen av undertexterna ta extra tid. Jag har varit med om att det tagit 2-3 minuter i vissa fall innan undertexterna läses in klart. Anledningen varför det tar sådan tid beror på en massa saker, bland annat hur många andra avsnitt/filmer som lästes in i samma svep.

Ursprungligen av goodyear77:

Hmm, betyder det att om det inte finns någon undertext när jag lägger till en film eller avsnitt, och undertexten blir tillgänglig senare, så kommer den inte läggas till om jag inte gör en manuell refresh av metadatat?

Exakt. Well, du kan förstås ladda hem undertextfilen manuellt och lägga den brevid videofilen. Då kommer den dyka upp automatiskt om du försöker spela upp filmer/avsnittet i Mac-Plex. Tyvärr funkar det inte så om du använder ATV2 eller mobila enheter. För att den ska dyka upp där måste du refresha metadatat för filmen/serien

Ursprungligen av goodyear77:

Såg att det i Mediastream finns en "refresh"-option i mediainformationen, fungerar det som en metadata-refresh från klienten så man slipper starta upp Media Manager?

Tyvärr är den knappen en gammal kvarleva från XBMC-tiden. Dock så finns det en icke-officiell plugin som du kan använda för det. Den pluggen kan du använda från din iPhone eller direkt i den vanliga Mac-klienten. Pluggen heter "Library Updater2 och du hittar pluggen här: Formerly unsupported plugins - Plex

Ok, nu har jag testat (i mediastream och Simplex) och det verkar fungera, måste ha varit lite SBS kombinerat med att jag missade detaljen om att undertexter inte laddas ner om de inte finns tillgängliga vid tidpunkten då mediafilen läggs till i biblioteket, sorry

Det jag dock märkte var att de svenska undertexterna la sig i mediakatalogen, medan de engelska undertexterna la sig i en "bundle"(?), dvs utanför mediekatalogen. Jag antar att det är agenten som avgör vart filerna läggs? Såg att du skrivit en feature request på att få samma funktionalitet via de officiella agenterna, vi får hoppas på att utvecklarna/produktledningen lyssnar... Kan man annars själv konfigurera vart filerna läggs, tänkte mig att jag kanske kan ge mig på konfigen för podnapisi, den agenten uppdateras ju manuellt iaf?

Ska testa pluggen! Jag använder dock en Windows-klient, får se om det funkar då.

Ursprungligen av goodyear77:

Ok, nu har jag testat (i mediastream och Simplex) och det verkar fungera, måste ha varit lite SBS kombinerat med att jag missade detaljen om att undertexter inte laddas ner om de inte finns tillgängliga vid tidpunkten då mediafilen läggs till i biblioteket, sorry

Det jag dock märkte var att de svenska undertexterna la sig i mediakatalogen, medan de engelska undertexterna la sig i en "bundle"(?), dvs utanför mediekatalogen. Jag antar att det är agenten som avgör vart filerna läggs? Såg att du skrivit en feature request på att få samma funktionalitet via de officiella agenterna, vi får hoppas på att utvecklarna/produktledningen lyssnar... Kan man annars själv konfigurera vart filerna läggs, tänkte mig att jag kanske kan ge mig på konfigen för podnapisi, den agenten uppdateras ju manuellt iaf?

Ska testa pluggen! Jag använder dock en Windows-klient, får se om det funkar då.

Ja, eftersom agenterna är skrivna i Python så kan man göra ganska mycket roliga tricks. Jag har för mig att man kan koda agenterna så att undertexterna hamnar brevid videofilen, men jag är ej säker. De agenter jag använder är inte skrivna så dock (jag använder Podnapisi och en till engelsk agent då jag nöjer mig med engelska undertexter. De släpps snabbare)

1
Bevaka tråden