Kan inte stoppa webservern!

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Blir snart tokig.
Uppgraderade min 10.6.8 server till 10.7.3 och allt verkar ha funkar bra. OD, afp, VPN, iCal etc funkar fint men webservern är helknasig.

Jag har två entryn, dels default och dels min domän sim körs över https. Jag kunde inte förstå varför sökvägen i default entryt ändrades ibland och i andra inte gick att redigera.

Men så uppräckte jag att servern svarade på anrop fast än jag stängt ner den i Server-kontrollen! Den gav mig inte rätt sökväg och sa att den jag ville till inte fanns på servern men httpd'n svarade.

Det visar sig att flera httpd körs i alla fall. Och gör jag många anrop så startas fler upp. Om jag slår ihjäl dem så når jag inte servern längre vilket är korrekt. Men slår jag på och sedan av webservern via Server kontrollen igen så tar den ner alla httpd men direkt startas två nya upp igen.

Någon som förstår varför och hur jag kan lösa det?

Jag hade massor med konstiga problem med Lion Server - kommer inte uppgradera någon av våra 10.6 Server....utan nästa uppgradering blir till ett annat OS tyvärr.

Upplevde samma sak som du - att Server Admin inte fullt styrde maskinen som den skall.

Ja det känns som att det blir till att backa tillbaka till 10.6.8 och köra där. Den fungerade i alla fall.

Jag var påväg att uppgradera till 10.7 server också, men en kompis fick exakt samma problem som du säger här. Och det verkar vara "känt" men ingen fix finns.

Det är så dumt och grundläggande att det inte går att förklara varför buggen sluppit igenom.

Du säger det själv... du uppdaterade från 10.6.8 till 10.7.3.
Det är i sig många gånger den stora felkällan. Jag säger inte att du ska göra en clean-install (även om det är att föredra).
Jag är rätt säker på att detta går att fixa via Terminalen.

Server Admin är på väg bort. Det är Server.app som gäller numera och så jäkla illa är den inte.

1
Bevaka tråden