För organisation - dela filer via nätet. Alternativ till Dropbox?

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2012-02-20 16:41

Någon som har erfarenhet av någon tjänst där man kan ge trettio lokalklubbar sina egna mappar - de ska inte ha tillgång till varandras, men vi vill kunna hålla reda på allt centralt.

Har kollat lite på Dropbox for teams, men det stupar på priset. Allt vi behöver är egentligen att kunna erbjuda de olika klubbarna var sin mapp att spara protokoll i etc. Och att vi centralt har lite kolla på vilka lösenord det är etc.

Det är alltså ingen grupprogramvara som efterlyses.

Behövs det "for teams"? Borde gå med vanliga tjänsten. Bara att dela en mapp med respektive lokalklubb. Kräver ju förstås att alla har dropbox installerat.

  • Medlem
  • 2012-02-20 17:11

Har egentligen bara använt Dropbox för personligt bruk. Därför undrar jag lite om det är möjligt att hålla reda på trettio olika mappar...

Annars måste detta vara den snabbaste och lättaste vägen. Problemet är väl att inbjudna i sin tur kan bjuda in andra. Dokument kan få fötter alltså.

Delar samt tar del av en handfull projektmappar över dropbox, och det brukar fungera fint. Men ja, som du påpekar kan man dela vidare (var nyheter för mig) vilket kanske inte är så önskvärt.

Du kan ju kolla på SparkleShare - Sharing work made easy om ni kör Mac eller Linux.. Det bygger på GIT.

  • Medlem
  • 2012-02-21 15:05

Den verkar ju vara riktigt trevlig, men... Windows är ett måste. Rättare sagt, alla klienter måste stödas.

Funderar på Sugarsync, men det beror på om det går att jobba så enkelt som det behövs.

1
Bevaka tråden