Vad kan man säga om Firefox?

Tråden skapades och har fått 6 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2012-01-11 16:44

Vi håller på att byta CMS och kommer att administrera det i ett webbgränssnitt. Det kommer önskemål från vissa håll att vi ska använda Firefox för detta.
Mina erfarenheter av FF är inte så bra. Dels så är det upp till 5 ggr långsammare än Safari eller Chrome på att utföra vissa saker, dels så är uppgraderingstakten hysterisk, så det blir svårt att säkra sig mot eventuella problem vid uppgraderingar.
Hur tycker ni att FF fungerar?

  • Medlem
  • Uppsala
  • 2012-01-11 17:49

Uppgraderingstakten är faktiskt inte så farlig, åtminstone inte jämfört med Chrome. Det är helt enkelt dags att sluta att tänka på versionsnummer - uppdateringar till nya huvudversioner av Firefox är inte krångligare än de säkerhetsuppdateringar och buggfixar som tidigare kom mellan huvudversionerna.

På Mac:ar anser jag att Firefox är långsammare än både Safari och Chrome. Men om ni har windowsdatorer i er miljö så ligger Firefox fortfarande bra till - enligt min subjektiva uppfattning utan tidtagarur. Dagens webbläsare är för övrigt mycket snabbare är gårdagens, förhoppningsvis fortgår den utvecklingen och då är ju Firefox nya chromeliknande korta versionscykel en fördel. Framtiden kommer ju därmed snabbare till Firefox, åtminstone i jämförelse med Safari.

Både Chrome och Firefox har betydligt bättre utbud av tilläggsprogram jämfört med Safari. Firefox är väl fortfarande bäst i det avseendet, men det verkar som att de mesta av det bästa i tilläggsväg också är på väg över till Chrome. Jag skulle tro att det är jämnt skägg mellan Chrome och Firefox på den fronten för de flesta användares behov (och många användare har ju inte ens behov av ett enda tilläggsprogram).

En stor fördel för Chrome är den automatiska uppdateringen av Flash. Detta är ju tyvärr ett nödvändigt ont, men Chrome gör åtminstone att man inte behöver tänka på uppdateringar vid varje nytt larm om flashsäkerhet.

I korthet - för att svara på din fråga - så tycker jag att Firefox fungerar bra och inte är ett dåligt val, men att Chrome faktiskt fungerar snäppet bättre.

Ursprungligen av jahve:

Både Chrome och Firefox har betydligt bättre utbud av tilläggsprogram jämfört med Safari. Firefox är väl fortfarande bäst i det avseendet, men det verkar som att de mesta av det bästa i tilläggsväg också är på väg över till Chrome.

Det stämmer för de flesta plugins, men inte för en del systemnära saker där FFox har ett betydande övertag. För den som vill köra t.ex. Noscript, RequestPolicy, Ghostery eller FoxytProxy är Chrome inte bra ett val, eftersom google inte har några API:er som tillåter en plug-in att kroka in på det sättet öht. De pluggarnas Chrome-motsvarigheter är rätt taffliga fulhack. Men du har säkert helt rätt att de flesta användare inte har en aning om att sådant finns eller varför det är bra.

Firefox har funkat bra, MEN nu med 9.0.1 så har i alla fall stödet för Silverlight försvunnit. Om det är ett förbiseende eller ett sätt at minska MS inflytande kan väl bara någon initierad svara på. Men irriterande är det.

Mozilla kommer att ha en version av Firefox med längre supporttid för de som inte vill uppdatera var sjätte vecka kallad för ESR. Hittills har 3.6 i princip varit en inofficiell sådan men nu kommer den att bli ersatt av ESR. Använd den.

  • Medlem
  • 2012-01-12 11:51

Tack!
FF 3.6 är vansinnigt seg i vissa sammanhang, det tar halvminuten för den att svara på ett musklick som Chrome eller safari svarar direkt på.
Vi har inget intresse av plugins utöver de vi har egna utvecklare för. Vi vill absolut inte ha automatiska uppdateringar utan att vi kontrollerar dem i förväg.
Vi har inga windowsanvändare.

Ursprungligen av Baron:

Vi har inga windowsanvändare.

1
Bevaka tråden