Kontorsserver, caldav, quicktime streaming,

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2012-01-03 12:33

Just nu har vi en gammal intel Mac Pro 2006 som Lion Server och adsl - hoppsan så långsamt - nu får vi fiber in lokalen minst 100 Mbs.

Det enda som server hitills har varit användbar för externt är en caldav server.
Men med riktig lina ut så vill vi göra mer (fildelning).
I huvudsak streama, vi håller på i huvudsak med pod- och videocast för mobiler och paddor men vi vill också kunna streama HD för dator.

ANVÄNDARE
Servern kommer inte vara offentlig utan bara godkända användare och inte speciellt många 10-100 utvalda personer det kommer inte vara viktigt att alla kan ansluta samtidigt men det ska funka bra när man väl har kontakt med en ström.

PLATTFORMAR
Initialt bara mac/Iphone/Ipad samt Iphone och Ipad matad via Itunes/Windows. Så någon form av Quicktime streaming och nedladdning är aktuellt.

Quicktime Streaming Server verkar ju vara utrangerat från Lion, vad finns i stället eller är det HTTP Live Streaming som gäller och hur funkar det?

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2012-01-03 12:58

10 st som streamar HD sänker din 100mb.... Så 100 st får nog streama väldigt lite
Med HD menar du film? Testat AirVideo? Jag tror bara man kan ha ett användarkonto, men flera kan köra samtidigt.

  • Medlem
  • Bollnäs
  • 2012-01-03 22:33

Det senaste när det gäller strömmande video är http-streaming från Apple. En uppsjö av dokumentation och verktyg finns tillgängligt på HTTP Live Streaming Resources — Apple Developer Du behöver ett utvecklarkonto för att kunna komma åt allt material. Vet inte om det räcker med ett gratiskonto (har själv ett betalkonto).

Med de verktygen borde du klara dig utmärkt med det behovet du har.

Alternativet som är det enklaste är att jobba med progressiv nedladdning och strunta i strömning. Då kan du klara dig med HTML5, javascript och QT pro eller Compressor. Helt klart den smidigaste vägen.

1
Bevaka tråden