Bästa lösning för att ha två (tunga) arbetsstationer - flytta data mellan datorer

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min kollega jobbar med tung videoproduktion och har en 8-kärnig Mac Pro som arbetsstation. Dessvärre har den inte thunderbolt, trots att det är den senaste Mac Pron. Han kör 0-raid på 4 stycken interna diskar á 1 TB.

Nu vill han kunna jobba hemifrån också och har tänkt köpa en maxad iMac för detta. De har thunderbolt, som bekant.

Tanken är då att han ska kunna klona diskarna med projekten på, eventuellt hela systemet och kunna köra en lösning där han med Mac Pron ansluter projektdiskarna med eSata och med iMacen ansluter med thunderbolt. Om det nu är en bra lösning!

Projekten brukar väga mellan 500 GB och 2 TB, så han behöver en rymlig lösning.

Sen är frågan om han bör köra systemet från denna disklösning, eller om han ska köra projekten separat på denna disklösning.

Hur skulle ni göra, om ni på onsdag morgon påbörjar ett videoprojekt som väger 1 TB och arbetar på en Mac Pro på kontoret och sedan vill ta hem projeketet för att jobba vidare på sin hemma-iMac på kvällen?

Rent tekniskt....inte en aning... tanken han har är väl inte dum...

Hälsomässigt... borde han tänka sig för 2 ggr innan han bestämmer sig för att jobba även hemma på kvällarna, i alla fall om det är en längre tid, har en kamrat som jobbade som chef på dagarna och väktare på nätterna! han gick in i väggen *HÅRT* 8 år med antidepressiva medel, många år av folkskygghet och efter 9 år har han börjat arbetsträna....

  • Medlem
  • Fränninge, Skåne
  • 2011-11-01 17:05

Han bör tänka på en backuplösning också... vad händer om datan går förlorad i stöld eller oaktsamhet under transporterna? Riskerna ökar ju markant med detta tilltag...

Vi har avtal på att vi måste ha dubbla backuper av allting, så backup kommer finnas både på arbetet och hemma. Annars gäller till exempel inte vår försäkring.

Det handlar inte om att kunna köra 24-timmars skift, utan om att kunna strunta i kontoret en dag och jobba hemifrån etc.

  • Medlem
  • Fränninge, Skåne
  • 2011-11-01 22:05

Ja, det låter väl genomtänkt isåfall. Du har ju FW800 också vilket har större utbud och säkert är billigare än TB-Chassi. Men så är ju TB också mer än 10 ggr snabbare i teorin. Men betalar firman för kalaset så kör på det som ger mest för pengarna, dvs TB-chassi som också kan kopplas via E-Sata till Mac Pro.

1
Bevaka tråden