Lyckas inte streama en full video online sedan Lion

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

Sedan jag installerade Mac OSX Lion har jag haft problem med min streaming.

Jag sitter på en två-månades gammal MBP och har 100mbit bredband. Ändå lyckas jag aldrig streama en 720p video någonstans, varken youtube, megavideo eller appletrailers. Att ladda ner eller streama lågupplösta filmer är inget problem. Jag menar inte att filmen pausar och måste ladda. Problemet är att videon laddas in till ca 25-50% procent. Sen vägrar den ladda in mer. För att få videon att fortsätta ladda måste jag reloada hela sidan och klicka mig fram i videon för att den skall ladda ytterligare 25-50%.

Jag har provat att streama i alla mina browsers (Safari, Chrome, Firefox, Rockmelt som alla är helt uppdaterade), samt rensa cachen men problemet kvarstår. Jag har installerat om Flash utan resultat.På något sätt känns det som att datorn inte låter mig strema mer än ca 50-100mb, sen säger den stopp.

Jag är helt lost och vet inte vad jag ska göra, någon som har några tips?

Vänligen,
Jac

Ursprungligen av duflont:

...mer än ca 50-100mb...

100 millibit - det var inte mycket...

Men skämt åsido... Vilken internetleverantör har du?

ComHem har jag som internet leverantör.

Internet uppkopplingen i sig är det inget direkt problem med, jag kan dra ner stora filer på flera gig på bara minuter. Men när det kommer till streaming blir det wack.

Har haft vänner över som använt mitt bredband och lyckats streama utan problem så känns som felet ligger någonstans i min dator.

Kan det vara så att min cache är för liten, i och med att det är endast stora långa klipp som inte vill ladda?

EDIT:

Ville bara klargöra, har 100mbit bredband

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2011-10-27 22:25

För att klargöra, det ska vara Mbit i så fall, inte mbit.
Det finns ett känt problem med ComHem, som har varit uppe massor av gånger här tidigare. Sök på "ComHem flood".... Jag kommer inte ihåg vad det hette, men testa.

Okej, sorry för typot. Mbit kommer det bli i framtiden.

Anyhow, att deactivate flood fungerar inte. Brandväggen på modemet är det inte heller som ställer till det.

Avinstallerade Perian, det var det som konstrade. Tack för hjälpen anyhow!

  • Medlem
  • International user
  • 2011-10-28 06:55

Har alltid haft samma problem med Megavideo men inte med något annat. (Har haft både Comhem och Telia)

Lite av samma problem här, att strömma en video på Youtube i fullskärm med min gamla MacBook Core2Duo Pro med 10.6 gick utmärkt. Men med en helt ny MacBook Core 2,2 GHz i7 med 8 Gb ram och Lion är det bara att glömma. I litet fönster går det bra, men fullskärm: Nope! Den buffrar 15-20 sekunder, sen är det stopp. Har testat hemma med 24 Mbit ADSL och på jobbet med 30 Mbit fast lina med Ethernet till datorn, så det är inte bandbredden det är fel på. Har testat med Perian avinstallerat. Flash är senaste versionen. Inget jätteviktigt, men jäkligt störande ändå.

Tillägg: Det går inte så himla bra i litet fönster heller, i alla fall inte hemma. Har testat med Firefox och Safari. Min sambos iMac från 2007 med 10.6 och 4 GB Ram funkar bättre när det gäller att strömma film än vad min dator med Lion gör. Det ska nämnas att jag körde 10.6 och uppgraderade till 10.7. Ska testa att formatera disken och installera ett rent 10.7 och se om det gör skillnad.

Får ta tillbaka det jag sa om Firefox. Det funkar faktiskt helt ok i Firefox. Safari är rena skiten när det gäller att buffra mer än tio sekunder film. Det blir FF framöver.

Senast redigerat 2011-11-12 22:48
1
Bevaka tråden