InDesign CS 5.5 packnings- eller typsnittsbugg

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Vi fick en packad InDesign fil från kund och allt var OK när jag öppnade den. Inga varningar. Det såg lite egendomligt ut eftersom brödtexten var satt med Zapfino, fast det såg rätt kaxigt och gick att läsa med viss möda. Efter korr till kunden undrade hon vad vill håller på med? Hon hade gjort brödtexten i Segoe. Vid närmare undersökning visade det sig att Segoe aldrig kom med i Fonts-mappen när hon packade. När jag öppnade filen ersatte InDesign omärkligt alla Segoe med Zapfino. Inga varningar, ingenting. Om det inte är exakt rätt fil brukar InDesign göra en parentes runt fontnamnet, men icke så här. Vi har bägge fått nya iMacar i somras och installerat CS5.5. Vi har aldrig haft ett sådant här problem med CS4 eller CS5. Kan det vara en specifik 5.5 -bugg? Nån mer som haft detta problem?

Den vanligast orsaken till att typsnitt inte inkluderas är att tillverkaren har lagt licensbegränsningar som förhindrar det, men det ska naturligtvis inte göra att det ersätts med ett annat teckensnitt.

En möjligt, men kanske inte supertrolig, förklaring skulle kunna vara att det är en hemmahackad font som innehåller fel typsnittsnamn (inte det som visas i menyn) men för att veta det måste man titta på fontfilen

Fonten är som sagt Segoe UI, vilket är en Office-font. Den har vi använt många gånger utan problem. Men det stora frågetecknet är ju varför InDesign inte rapporterar att här fattas en font och visar den rödmarkerad, och istället hugger närmast tillgängliga. Det verkar som att informationen om vilken font som använts inte lagrats korrekt i dokumentet, och det är ju allvarligt.

1
Bevaka tråden