Macbook Pro 2011 och Dell-skärm

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Min kompanjon har en MacBook Pro köpt sommar 2011.

Nu har vi fixat en ny Dell-skärm på 24" med displayport.

Problemet är att upplösningen på Dell-skärmen blir som MB:n! Även om det tydligt står i bildskärminställningarna att Dell har 1920x1200 så funkar det inte...den visar bara 1280x800px på Dellen. bara när man stänger av bildskärmsdubblering så visas rätt upplösning men vi vill ju kunna visa MB:n skrivbord på Dell-skärmen i rätt upplösning och inte som "extraskärm" till MB:n...

Är detta en bugg eller?

Verkar som man måste köra på extern ström för att det ska funka...

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-09-12 12:54

Lösningen är väl att antingen stänga av skärmdubblering (som ni har provat) så att Dell-skärmen blir ett utökat skrivbord, eller att stänga MBP:n så att Dell-skärmen visar det enda skrivbordet.

Det går såvitt jag vet inte att visa samma skrivbord med olika upplösning på två skärmar, då har du ju pixlar på en skärm som inte syns på den andra vilket antagligen ställer till det förr eller senare.

Exakt, man kan inte ha skärmdubblering med olika upplösningar. Antingen ställ in Dell-skärmen som huvudskärm i inställningarna - det är bara att dra över menyraden från den interna till Dell-skärmen i inställningarna för bildskärm, eller så bara stäng locket på datorn som jonasn föreslår så blir det rätt på Dell-skärmen.

1
Bevaka tråden