Windows säkrare än Mac?

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Oregistrerad
  • 2011-08-09 23:16

Vad är detta för skitsnack:
"Microsoft r skrare fr fretagen n Apple" - IDG.se

Skulle Windows vara säkrare än OSX??

Det är skillnad på stora företag och små företag/privatpersoner när det gäller vad som krävs när det kommer till säkerhet och nätverkspolicies och hur dessa kan styras centralt.

Helt klart ligger Microsoft före Apple när det gäller mjukvara till servrar, det är bara att se på utvecklingen kring Mac OS X Server (samt Xserve som inte finns längre..).

Artikeln på IDG ser ut att vara tagen ur sitt sammanhang (som så ofta sker på den sidan).

Ursprungligen av keptang:

Artikeln på IDG ser ut att vara tagen ur sitt sammanhang (som så ofta sker på den sidan).

Sånt händer väl aldrig...

Ursprungligen av LCR:

Sånt händer väl aldrig...

hahaha.. Nä, det är sant, jag tar tillbaka det.

  • Medlem
  • Värnamo
  • 2011-08-09 23:53

Det beror helt och hållet på vad man jämför.

Huvudregeln är att inget operativsystem är säkrare än dess användare, så där är de lika. Windows Vista innebar så många steg framåt för säkerheten att användarna blev frustrerade och inte gillade systemet (det fanns i och för sig många fler orsaker till detta). De senaste versionerna av Mac OS X (Leopard och framåt) och Windows (Vista och 7) är troligen ungefär lika säkra att använda, och går nog även att säkra i likartad grad.

De stora skillnaderna ligger i administratörs- och serververktyg (där Windows är bra mycket bättre - dock inte säkrare per se) och i vilken programvara som körs (där är nog Outlook fortfarande ett gapande säkerhetshål, men det är inte avsett för enskilda användare i en oskyddad miljö).

1
Bevaka tråden