Kan Bento + Pages/Numbers ersätta MiniFiler + RagTime?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har under många år använt RagTime3 + insticksprogrammet MiniFiler på min gamla G3-a. Nu börjar den gamla trotjänaren säga upp sig och jag saknar desperat ett databasprogram i OSX från vilket jag lika enkelt kan importera registeruppgifter till celler i Numbers eller Pages. Jag vill t.ex. kunna skapa en föreningsmatrikel, som automatiskt uppdateras om jag ändrar någonting i databasen. Det finns säkert någon enkel lösning, men jag behöver tips...

RagTime är lite nostalgiskt

Men det finns fortfarande (www.ragtime.de) och varför inte koppla ihop det med det utomordentliga tillbehöret FileTime? Då kan du ha dina adresser och andra uppgifter i FileMaker och sätta ihop uppgifterna i RagTime. Ändrar du i FileMaker så uppdateras det automatiskt i RagTime.

Ett annat sätt är att endast använda FileMaker, det går att göra ganska snygga utskrifter från FileMaker nuförtiden som kanske fungerar för föreningsmatriklar?

Tack för tipset. Men...
Som glad amatör har jag med sorg konstaterat att Nya RagTime 6.5 för en tid sedan kostade 729€. (blev erbjuden för 399€ förra julen)
Att investera i FileMaker Pro 11 verkar kosta ca 3500:- (SEK) och därför hoppades jag att t.ex. Bento4, för några hundralappar, tillsammans med t.ex. Pages eller Numbers skulle kunna erbjuda mig det som jag förlorar när min gamla G3Mac helt slutar fungera - inom kort. (Låter som ett tröskverk och bildskärmen ser ut som en 3-D film utan glasögon...) På min iMac kör jag RagTime Solo 5.6.6, som dock inte har någonting som liknar MiniFiler. (Ingen support eller uppgradering erbjuds.) Tacksam för fler tips!

Jag säger som Rolf, använd FileMaker, eller om du inte har lust med det kanske Microsoft Office, eller Open Office

1
Bevaka tråden