Kritik på hemsida

Tråden skapades och har fått 14 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2011-04-14 15:13

Hej!

Har nyligen släppt min nya hemsida och skulle behöva lite kritik på ändringar som jag kan tänkas behövas.

Jag har oerhört svårt för att skriva texter men det är en annan sak. Nu tänker jag mest på design och funktion.

Martinfoto.se

 • Oregistrerad
 • 2011-04-14 17:05

Det var 5 knappar, inte så mycket feedback. Snygg sida dock, om du blir glad av sånt

 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2011-04-14 17:27

Ah den är ju inte så tekniskt avancerad kanske, den är i det enklaste laget.

Tack för att du gilla den

 • Medlem
 • Stockholm
 • 2011-04-14 19:14

Gillar enkelheten. Dock skulle jag föredra om man såg bilderna som thumbnails direkt istället för att behöva gå igenom alla bilderna.

 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2011-04-14 20:18
Ursprungligen av 20hz:

Gillar enkelheten. Dock skulle jag föredra om man såg bilderna som thumbnails direkt istället för att behöva gå igenom alla bilderna.

Kul Du har nog rätt i att det kanske är bättre med thumbnails. Känner du till någon bra jQuery lightbox med thumbnails? Jag hittar nog säkert någon på google men du kanske känner till någon bra.

Jag skulle vilja se en bild på dig - alltså uttalat. Nu finns det massa bilder, ngn av dem kan vara på dig - men man är inte säker.

Testat den på en iPad?

 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2011-04-14 22:32

Tack för alla fina kommentarer! Jag la märke till att många fotografer kör just svartvitt på sina hemsidor. Och lite för att jag är en Apple nörd så fick hemsidan bli i grått

Jag måste leta upp en lösning för thumbnails, verkar som att det är en uppskattad funktion.

En hemsida som Jeffery Richt har skulle jag inte kunna lägga upp ännu, har inte så jättestor portfolio att visa upp ännu! Men det ska bli.

Ursprungligen av Goflorp:

Jag skulle vilja se en bild på dig - alltså uttalat. Nu finns det massa bilder, ngn av dem kan vara på dig - men man är inte säker.

Testat den på en iPad?

Sant! Det skulle nog bli lite personligare med en bild på mig också, kan lägga in det på presentationsfliken. Tack för idéen!

På iPad funkar det bra, men på iPhone verkar inte bildvisaren funka :S

Menyknapparna kan jag göra en punkt större det håller jag med om.

Sidan funkar fint på iPad.

Möjlighet att se tumnaglar av bilderna som finns bör finnas.
Texten på "meny"-knapparna bör vara något större.

Annars stilren och snygg sida.

Jag tycker din sida är mycket trevligare än många andra fotografers sidor som ofta är i svartvitt och ganska dystra och deprimerande.

En sida som förut var gråskalig (tänkte kolla som referens) har nu blivit mycket färgrikare Jeffery Richt

Fin sida, så där som de brukar vara.

Men alla sidor som din har en sak gemensamt: inga prisuppgifter.

Det stör mig enormt personligen. Skulle aldrig "ringa och ta kontakt".

Jag kan helt klart förstå viljan att massera fram ett paket som funkar, men du skall kunna publicera typiska priser för de uppdrag du gör.

Problemet är att övertyga kunden att de får ett bättre resultat genom att anlita dig än att låta han på ekonomiavdelningen som har en kamer kan göra det. Övertygar du med din site?

Håller med om tumnaglarna som nämns ovan, liksom personlig bild. Nu undrar man ju om det är du i hatten!

Bröllopsbilden känns förresten lite dåligt beskuren med något suddigt i vänsterkant, suddigt pojkhuvud i förgrunden och störigt askfat i bakgrunden... Mannen i hatten har dessutom en bakgrund med lite orolig bokeh. Barnet och undulaten är fina och "står ut lite" på ett positivt sätt.

Vad gäller bilderna i exvis bröllopsgalleriet och bakgrunderna på de olika rubriksidorna laddar de oerhört långsamt på en utländsk internetlina. Är de ordentligt optimerade (sparade för web)?

 • Medlem
 • Göteborg
 • 2011-04-18 00:17

Menyn bryter i två rader i Firefox 3.6, vilket är synd och antagligen inte meningen.

Du har fått med alt-attributer till galleri-länkarna (<a>). Det attributet är reserverat till bilder (<img>) för att kort beskriva bilden för den som inte ser. Det är nog det enda valideringsfelet jag såg, men som finns på alla sidor med galleri.

Jag har ganska lätt att acceptera avsaknaden av priser eftersom jag inser att fotojobb kan vara så olika, även om det gäller bröllopsfotografering. En bild på dig själv skulle redan i sig skapa en form av kontakt och skulle hjälpa till att minska tröskeln för en potentiell kund att ringa upp.

För min del fungerar siten alldelles utmärkt och övertygar. Vilka fantastiska bilder (stor skärm är bra för full effekt). Definitivt utöver vad han på ekonomiavdelningen skulle kunna åstadkomma (även det är en eufemism). Jag ser inte riktigt behovet av tummisar i det här sammanhanget, eftersom man inte är här för att leta efter specifika bilder (skulle du publicera bilder för påseende för en kund, är det då helt givet med tummisöversikt), men bara låta sig överaskas och få en känsla för vad du går för. Jag tycker siten gör det rakt och enkelt utan krussiduller som stjäl uppmärksamheten från bilderna.

Skall definitivt spara i bokmärkerna inför nästa fotosession för våra produkter på jobbet...

 • Medlem
 • Nynäshamn
 • 2011-04-18 14:35

Tack för alla svar! Det hjälper grymt mycket.

Håller på att välja ut en bild på mig själv som jag kan ha på hemsidan, det ger en viss personlighet det håller jag med om!

Det där med priser är svårt. Min firma är nästan nystartad (3 år) Jag tror om 2-3 år till så kommer jag att ha bildat mig en mycket bättre uppfattning om vilka priser som funkar till olika situationer, men som sagt priserna

Jag ska kolla med tumbnaglar och se vad som känns bäst.

Kul att ni gillar bilderna också!

Jag skulle vilja att hemsidan snart skulle börja generera kunder på något sätt. De kunder jag har nu är många återkommande och folk som rekommenderar mig till andra. Det är väldigt bra men om hemsidan skulle generera kunder från ett helt annat plan vore toppen.

1
Bevaka tråden