Hur ansluter jag till ett PC-nätverk manuellt?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har fått ett lustigt problem. Jag har alltid hur enkelt som helst kunna komma åt min PC-nätverks-server. Den dyker automatiskt upp i Finder. Men sedan 2 dar har den försvunnit. Men ännu konstigare är att den ibland kommer tillbaka en liten stund för att sedan försvinna igen. Detta utan logik. Omstarter och liknande verkar inte ha nån effekt, utan plötsligt dyker den upp igen. Servern är 100% synlig i resten av nätverket som består av 4-5 PC, 3 macar med mera...

Det är alltså bara en av mina macar som har detta problem. Felet är troligen inte hos PC-sewrvern med andra ord.

Så hur gör jag i OS X för att söka upp en nätverksenhet och sedan ansluta manuellt? Jag har inte hittat någon funktion för detta, utan det verkar fungera automatiskt, vilket är bra så länge det inte är nått fel.

Jag är säker på att det finns en möjlighet. Men var?

Äpple+K har jag för mig att du trycker så kan du manuellt göra en mount på utdelningen från servern.

Ok. Bra. Där får jag upp en lista med alla utdelade resurser. Återstår att se om de finns där också nästa gång servern försvinner i Finder.

Nope... nu försvann min delade resurs igen. Cmd+k ger inget... hur gör man för ansluta till en resurs? I Windows letar man bara rätt på arbetsgruppen och sen ansluter man - lätt om en plätt! Hur hittar jag arbetsgruppen i en Mac?

1
Bevaka tråden