Webbdelning, Intranät och MAMP

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej

Jag skulle vilja enkelt sätta upp ett litet intranät vårat kontor och skulle vilja ha MAMP för att köra det ifrån med Wordpress intallerat. Hur skall man göra enklast?

1. Installera MAMP samt wordpress
2. Starta Webbdelningen som då pekar på min IP http://192.168.X.X
3. Hur pekar man sedan vidare själva Webbdelnigen http://192.168.X.X så den går till MAMP sidan och har samma IP http://192.168.X.X?

tacksam för tips

Strunta i webbdelningen, det är precis samma sak som MAMP (fast utan möjlighet att köra wordpress etc). MAMP-servern har samma IP som webbdelningen som har samma som datorn.

Ahha okej. Så om jag hur gör jag om alla i nätverket vill komma åt wordpress sidan på maskinen hur blir URLEN? Ser ju att MAMP har port 8888 samt localhost. Hur blir urlen till sidan i nätverket blir den http://192.168.X.X ändå fast jag köra MAMP det kan ju inte stämma eller?

Har testat lite så nu fattar jag, det var ju inga konstigheter det vara bara att ställa om MAMP så att de gick på sina Default portar 80 och 3306 sen lirar det ju hur bra som helst.

Om alla datorer förblir ungefär desamma och är på ett intranät så kan man väl lägga till det i datorernas vhost. Då bör ni kunna skriva intranatet eller dyl i webbläsarens adressfält.
Rätta mig om jag har fel, aldrig gjort detta.

1
Bevaka tråden