InDesign - Länkar (url) strular

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

När jag lägger in en http-länk i ett InDesign-dokument, exporterar den till en pdf och sedan ska klicka på länken (som ju är klickbar och leder en till hemsidan man lagt in som länk) så ser jag ofta att länken fått tillägg av annan text i dokumentet.

Det kan t ex se ut så här:

http://www.99.sePersonaltidningen nr 9

Där alltså orden Personaltidningen nr 9 ligger i en annan del på samma sida men inte alls i url:en. Ändå hamnar de orden efter url:en vilket gör att url:en inte fungerar.

Vad gör jag för att det inte ska bli så? Jag har ibland lyckats få det att fungera genom att trycka enter efter url-länken men det fungerar bara ibland.

Hur gör du när du skapar länken? När jag markerar texten som ska länka vidare, högerklickar och väljer "interactive/new hyperlink" (jag har engelsk cs3) och skriver den rätta länken i följande dialogruta. Inga problem för mig oavsett vilka texter som ligger efter?

Jag skriver klistrar in en länk direkt i löpande text.
Oftast funkar det men jag fattar inte vad det är som gör att text som ligger mycket längre ner på samma sida ändå hamnar efter en del länkar som ska peka på en http-adress?!

Jag provade att göra som du beskrev mangepetersson men det blir samma problem oavsett hur jag gör.

Det problemet verkar handla om är att jag i fliken Sidor har lagt in en "mall" för sidorna där jag får tidningsnamn och sidnumrering i sidfoten. Det är ibland texten eller siffran från sidfoten som hamnar i slutet av en url. Finns det något jag bör göra för att "låsa" sidfotsmallen så att den inte rör till länkarna?

  • Medlem
  • 2011-03-31 23:14

Om det ligger i en mallsida så är det låst tills du låser upp det (frigör från mallen).

1
Bevaka tråden