Återskapa TM kopia på mindre hårddisk

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Kalmar
  • 2011-02-27 02:57

Hej,

Såhär är det, mina föräldrar skaffade för inte allt för länge sedan en Mini 3.1 där jag monterade en snabb 500GB disk, och denna dator har sedan gjorts en backup på med timemachine.

Vad som hänt nu är att de har haft inbrott så datorn blivit stulen, därför ska en ny Mini införskaffas och då blir det förmodligen en helt ny. Det är lite knöligt att byta disk och det påverkar garantin. Om man nu har mindre än 250GB data kommer det gå att plocka ”hem” TM kopian utan gnäll till en standardmaskin med 320GB, eller bör man beställa en built-to-order med 500GB disk.

En annan fråga, de har sin gamla Mini kvar (CoreDuo 1.66). Om jag klämmer ner en disk i en HDD kabinett och kör via FW så kan man ju lägga ett helt nytt system där, kan man få över TM kopian dit? Så kan de titta på sina bilder och dokument redan innan ny dator blir införskaffad.

Tack på förhand

  • Avstängd
  • Göteborg
  • 2011-02-27 03:07

Fråga 1: Om jag har förstått det rätt vill du återskapa en TM-kopia på 250GB till en disk som är 300GB. Detta skall gå utmärkt såvitt jag vet.

Fråga 2: Ja, det går. Det är bara att ploppa i disken i ett extern kabinett, köra "återskapa från kopia" i diskhanteraren och välja .dmg-filen för datorn. Låt den återställa och ploppa sedan in disken i den dator du vill använda den i. Här kan jag dock inte svära på att det fungerar smärtfritt, men det skulle förvåna mig om det inte gör det.

  • Medlem
  • Kalmar
  • 2011-03-20 09:02

Nu är det klart.

Jag monterade en SSD i den nya mini (4.1) på 120GB sedan anslöt jag en extern disk till FW800 och installerade OS X via medföljande skiva till mini. Bad maskinen återskapa från en TM disk som jag anslöt via USB. Det är ganska trubbiga valmöjligheter så man behövde den större disken för att dra över allt.

Körde mini:n från FW disken och tog bort lite onödiga filer, bytte USB disk och gjorde ny TM kopia på allt. Installerade upp SSD:n och bad den återskapa från den andra TM disken.

Fungerar helt utmärkt, den största fördelen med nya mini är att den är extremt tystlåten. SSD:n är rapp, men inser att jag egentligen inte lider så mycket ens med en mini 1.1 (CoreDuo 1.66) med 7200rpm disk. 8GB minne känns lite overkill, men ännu har jag inte sett att maskinen behöver använda swap och det var det som var syftet.

Slutsatsen är att TM kopian gjorde sitt jobb utmärkt, det är en fantastisk möjlighet att köra FW diskar externt som OS disk även om själva kabinettet är smulan dyrt.

1
Bevaka tråden