iTunes och ny hårddisk

Tråden skapades och har fått 7 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2011-02-23 12:20

Finns det något smart sätt att berätta för iTunes att mina musikfiler nu finns på hårddisken "Filer (2TB)" istället för "Filer (1TB)?

Jag vill alltså inte via iTunes kopiera filer till mappen iTunes Media eftersom jag hellre vill ha min egen struktur på mapparna än den iTunes skapar. Jag är medveten om att detta annars är en lösning och sedan flytta denna till den nya hårddisken via iTunes.
Jag vet också att en lösning är att byta namn på nya hårddisken "Filer (2TB)" så att den heter "Filer (1TB)", men jag hade gärna velat slippa det.

Jag tänker mig att det kopplat till iTunes borde finnas en databasfil där varje musikfil är associerad till gamla hårddiskens namn och där man genom textredigeraren kunde ändra denna information med hjälp av sök och ersätt (dvs sök "Filer (1TB)" och ersätt med "Filer (2TB)"). Har provat detta med iTunes Music Library.xml men informationen ändrades tillbaka till den ursprungliga igen efter att iTunes laddades.

Varför då allt detta bök och inte bara radera i iTunes och lägga till alla filer igen från nya hårddisken? Jo jag har runt 2000 betygsatta filer som jag ogärna sätter mig ner och betygsätter igen.

Tacksam för tips!

Det enklaste är att under preferences gå in och ändra till din nya hårddisk. Samt se till att filerna ligger där du säger. Skall fungera smärtfritt.

(Så jag brukar göra när jag byter dator efter en formatering, kanske finns smidigare sätt. Vid formateringen brukar jag även ta med index-filerna i iTunes mappen, för att behålla antalet spelade osv osv)

  • Medlem
  • Helsingborg
  • 2011-02-23 12:28

Nej det går ju inte eftersom jag alltså inte har filerna i mappen iTunes media.

Jag har ställts inför exakt samma dilemma. Är det någon som har en lösning?

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2011-03-24 16:21

Prosumer & jurassic579,

Har Ni sett den här diskussionen/lösningen!?

Spännande. Blir till att prova imorgon. Tack.

Ingen annan som provat eller vet någon enklare lösning. Känns som att hårddisken växer ur en förr eller senare.

Perfekt! Håller just nu på att konvertera biblioteket. Köpte nyss en ReadyNAS Ultra och flyttar över allt dit - och ändrar strukturen på mina kataloger samtidigt - vilket ställde till det för Itunes.

Nu återstår bara nästa problem - Hur flytta över mina 10.000 bilder från Lightroom till Aperture:)

Ursprungligen av BlackSmp:

Nu återstår bara nästa problem - Hur flytta över mina 10.000 bilder från Lightroom till Aperture:)

Det känns som en aningen off-topic men.. Om du vill föra med alla inställningar eller bearbetningar du gjort på dina bilder i Lightroom så är du helt körd. De båda programmen arbetar med två olika tolkningar av RAW-filer (om du nu syftar på 10 000st bilder i raw dvs). Däremot så kan du föra vidare stjärnor, keywords osv om du sparar ner metadata i xmp filer (markera alla bilder och ta cmd+s) så fixar du den biten. Sedan kan jag personligen inte se varför du vill gå ifrån LR, men det är ytterliggare en annan diskussion.

1
Bevaka tråden