iTunes och Sveriges Radio

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Trådar om Sveriges Radio har kommit och gått under årens gång. För att vi kanske ska kunna undvika mycket av det i framtiden så gör jag en kort tråd i ärendet.

Sveriges Radio (SR) har skapat en förteckning över alla sina kanaler och valt att ge ut länkar som fungerar att använda i iTunes (och därmed kan det spelas upp via t.ex. AirPort Express) och en rad andra program:
Direktlänkar - Support | Sveriges Radio

För iPhone och iPad finns SRs eget program att hitta i App Store:
Sveriges Radio Play for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

Hoppas detta löser det lite snabbare för någon som händelsevis använder sökfunktionen.

Ursprungligen av Tobias Schelin:

...en kort tråd i ärendet.

sannerligen!

Jag har (till min stor förvåning) blivit en såndär som lyssnar på P1 förutom på söndagar kl 11 då jag växlar över till klingan för att inte missa vinjetten till veckan skiva...

Hursomhelst fungerar SRs 'webbspelare' långt ifrån tillfredsställande, med konstanta 'bufferingar' och blandade totalstopp. Gillar heller inte iTunes så värst (i allmänhet och för streamning i synnerlighet).
Så, vilka andra (mac-)program kan man titta på för att spela SRs radio-strömmningar?

VLC funkar sådär - gränssnittet är inte direkt anpassat för audio och det är en ganska aggressiv kompression av dynamiken som gör vanlig 'pratradio' väldigt svajig och ganska ansträngande att lyssna på. (Går kanske att skruva ner?)
App store har en ganska brett utbud av radio-appar, men de flesta verkar ha för risiga betyg för att jag ska våga köpa utan att ha en välkänd 99-are att skylla på om jag inte blir nöjd...

Radium och Radioline verkar ju intressanta - de är ju iaf snygga!
någon som har ett annat tips?

1
Bevaka tråden