Airport Extreme + Viasat och deras Netgear-boxar

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Första inlägget och jag har både sökt och funnit liknande info men får det inte att fungera!

Jag har en HD-box från Viasat som kopplas till en Netgear WiFi enhet och som i sin tur skickar trådlöst till en likadan Netgearburk som är ansluten till AE. Detta fungerade men min tidigare Netgear router utan problem och de jag pratat med på Viasat har inte varit till någon större nytta. Dock har jag förstått att jag skall ha en statisk ip-adress på Viasatboxen och så är gjort. GatewayIP=AE burken och DNS=Telias 195.adresser eller?, jag har även provat att sätta DNS=GW men det gör ingen skillnad!!!

Jag har skapat ett undantag i AE för den statiska ip-adressen och denna är kopplad till den mac-adress som står på Netgearburken som är fysiskt ansluten till Viasat-boxen(via kabel).

Vidare har jag satt upp regler för portöppning, Jag har provat att lägga in både UDP och TCP i en och samma regel men har nu satt upp tre olika regler, en med UDP, en med TCP 23232 och en med TCP80 men det fungerar ändå inte. IP-testet på Viasat boxen fungerar men nedladdningen startar inte utan den rapportera fel 34, tror jag.

Någon vänlig själ som förstår vad jag menar och sitter på liknande konfig som kan hjälpa mig ??

Tack på förhand, Per

  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2011-02-07 16:11

Vilka IPnummer har du på de olika grejorna?

Hej!

AE har IP-scoop 10.0.1.2 - 198, Viasatboxen har fått ip 10.0.1.199

GW 10.0.1.1, MAC-adressen på den Netgear wifi burk som är ansluten till Viasaten är knuten till .199

I Viasaten är satt statisk ip= 10.0.1.199/255.255.255.0, GW 10.0.1.1, DNS har provats både 10.0.1.1 och Telias 195-adresser

Det som är lite lurigt dock är att jag inte hittar den MAC-adressen som står på burkens etikett i routern men jag har provat med en alternativ, dock har jag för mycket "bråte" för att slå av allt men jag måste kolla det för naturligtvis skälper ju en felaktigt stansad mac det hela.

Sen har jag provat med både UDP och TCP i en och samma regel + TCP80 för sig alternativt alla tre portarna i separata regler, dvs totalt 3 men utan skillnad, boxen säger att ip-test = ok men nedladdningen börjar inte.

//Mvh Per

1
Bevaka tråden