Tangentbord och mus tappar kontakt.

Tråden skapades och har fått 17 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

OS: 10.6.6
Modellnamn: iMac
Modellidentifierare: iMac11,2
Processornamn: Intel Core i3
Processorhastighet: 3,06 GHz

Vansinnigt irriterande.

Problemet kommer i tre variationer.

1. Musen tappar kontakt. Aktivitet på tangentbordet - typ, visa dashboard - väcker den till liv igen.

2. Tangentbord och mus tappar kontakt. Sätter man datorn i vila via strömknappen hoppar de igång igen och fungerar när man väcker datorn.

3. Som ovan, med tillägget att strömknappen inte får datorn i vila, utan man tvingas starta om.

Har googlat en del, men i regel är svaren ett par år gamla.
Något som jag sett nämnas är batterierna. Att man kan få problem med laddningsbara. Men att inte köra på laddningsbara är ju inte ett alternativ, då hårdvaran formligen slukar dem.

Någon som känner igen problematiken eller har idéer om lösningar?

Jag skulle gå in i bluetooth menyn i systeminställningar, radera dem och lägga till dem igen och se om det löser problemet!

Hur raderar man dem? minustecknet är grått och ej valbart.

Grått? hm.. För mig fungerar det som du ser?

Fungerar inte det, då vet jag inte vad felet kan vara...

Antar att det är blockat för att jag inte har någon mus med sladd ikopplad.

hum... Testa att stänga av till exempel t-bordet och kolla om det gör skillnad? Samma med musen, om du har en annan mus att koppla till datorn

Ah, de fick visst inte vara anslutna för att man skulle kunna ta bort dem. Done and done. Får se om det gör någon skillnad.

  • Medlem
  • 2011-02-01 21:10

Om du har en mobiltelefon liggande i närheten av datorn, tangentbord eller mus så kan den störa.

Jasså? Även om den har bluetooth avstängd?
Visst har jag det, men det har jag också haft i ett halvår innan problemen dök upp.

Det KAN vara ett problem, samma sak om du har en router i närheten, men om det funkat innan så bordet inte det vara problemet...

Att koppla om enheterna löste tyvärr inget.
Jag kan tillägga att lamporna lyser som de ska när det fryser, inga blinkningar. Det är som om att bluetooth låser hela OS'et.

Måste säga att det är väldigt konstigt eskimo.... Ett sätt att försöka utesluta hårdvarofel är att skapa en ny användare och se om det är samma problem där. Kan vara så att något program/inställning stör ditt t-bord och mus.

Skulle inte det hjälpa är väl ominstallation av systemet en idé, lite "last resort".

Det känns väldigt godtyckligt i nuläget. Ska testa med nya oladdbara batterier och se om det gör någon skillnad. En ny användare gjorde varken från eller till.

För framtida problemsökare verkade en återställning av PRAM och SMC lösa biffen. Blev genast en skillnad i musens precision. Dock förekom vissa hängningar fortfarande, om än med lägre frekvens. Med tiden har de ebbat ut helt. Återigen godtyckligt deluxe.

Tack för dina förslag wilhelmsson!

Kul att det Nästan löst sig

Detta hände mig för första gången alldeles nyss!
Först slutade tangentbordet att fungera och några sekunder efteråt även musen. Jag kör med sladd till båda. Musen är optisk men den röda lampan under var helt släckt, det verkar som att USB-portarna slutade ge ström?

Jag fick starta om via strömbrytaren. Skönt att det hoppade igång efter det i alla fall. Hoppas att det inte tyder på något allvarligare problem. Jag har nyss bytt ut min andra iMac som jag fick problem med...

Sitter musen i T-bordets USB port? Annars kan du ju testa att sätta musen rakt i datorn... Om du nu tror det är strömförlust som orsakat problemet!

Den sitter alltid i datorn. Idag har det funkat fint, det var bara en gång det hände, men det gjorde mig ändå orolig att det kan tyda på något större problem.
Jag testade att ta ur och sätta i USB-kontakterna ett par gånger men det hjälpte inte. Det var bara omstart som gällde.

1
Bevaka tråden