SvD Debatt: Apples krav i AppStore är upprörande men knappast censur

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Kraven som Apple ställer på det material som företaget distribuerar är upprörande men knappast att likställa med censur. Men om nätet och dess distributionskanaler blir alltmer slutna är yttrandefriheten hotad, skriver Mattias Fyrenius vid KF Media.

Om butiken Appstore inte vill sälja våra böcker kommer vi bli både upprörda och förbannade och säkert låta Apple veta att vi långt ifrån delar deras värderingar. Men på samma sätt som vi på Norstedts förbehåller oss rätten att själva bestämma vad vi vill publicera, och att vi på Akademibokhandeln tycker det är rimligt att vi själva bestämmer vad vi vill sälja och inte, respekterar vi också Apples rätt att själva avgöra vad de vill saluföra i sin butik.

Internet måste vara för alla även i framtiden | SvD

Mattias Fyrenius säger att han och hans företag blir förbannade om Apple inte vill släppa fram deras böcker. Sedan går han vidare till att säga att han respekterar Apples rätt att själva avgöra vad de vill ska gå genom deras butik. Det kanske inte är så konsekvent.

Hur som helst. Det är inte en så intressant och nytänkande artikel. Att Apple skulle införa reglering i vad vi får läsa och köpa på våra Mac-datorer känns oerhört verklighetsfrämmande, och det verkar som att Fyrenius oroar sig helt i onödan. Om jag förstår det rätt så är det upp till var och en vilka program man skapar till Mac OS X och det lär även vara så i framtiden.

Haha, kul sammanträffande. Längre ner på samma sida:

R & S ingår i Norstedts Förlagsgrupp, som i sin tur tillhör KF Media.

Senast redigerat 2011-01-20 16:32
  • Medlem
  • Karlskoga
  • 2011-01-20 15:43
Ursprungligen av Hagelin:

Haha, kul sammanträffande. Längre ner på samma sida:

R & S ingår i Norstedts Förlagsgrupp, som i sin tur tillhör KF Media.

Bojkotta R&S!

Jag har raderat några off topic-inlägg. Var vänlig håll er till ämnet.

SvD Kulturdebatt: Apples makt begränsad

"Publicister bör bejaka utvecklingen av öppna plattformar och undvika att låsa sig vid enskilda leverantörer. Varken Google, Facebook eller Apple har en oinskränkt makt, skriver Anna Serner och Per Hultengård på Tidningsutgivarna."

1
Bevaka tråden