Finns det något som liknar Google-Docs men med äkta privacy

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Gillar verkligen Google docs men ogillar att mitt innehåll "används" av Google.

Finns det några liknande webbapplikationer (gissningsvis mot betalning) som liknar Google docs men där avtalet garanterar att leverantören INTE använder mitt innehåll och att det hela sköts med kryptering och ordentlig säkerhet vid uppkoppling mot deras servrar?

Framförallt Ordbehandling och Spreadsheet intresserar mig.

Hur används ditt innehåll av Google i Google Docs?

  • Medlem
  • International user
  • 2011-01-04 03:05

Ja, Google använder inte dina dokument till något som man behöver oroa sig för, se mer här: Privacy and security - Google Docs Help Tror att den enda gången du behöver oroa dig för Google är om du har hemlig/konfidentiell/olaglig information men i så fall borde du vara smart nog att inte lägga upp den informationen på nätet till att börja med.

Tvärt om skulle jag nog säga att risken är lägre med Google än med en tjänst som man betalar för iom att de har avsevärt färre kunder och med största sannolikhet har sämre data transparency än Google, och det är mer troligt att de köps upp eller stängs ner vilket innebär att din data antingen försvinner eller hamnar hos en tredje part.

Anyway, för att svara på din fråga: om du bara behöver tillgång till dokument överallt med bra privacy kontroller så finns alltid det gratis alternativet Office/OpenOffice och Dropbox.

Edit: Btw, Google Docs kör med SSL vilket iaf jag brukar klassa som ett rätt acceptabelt sätt att fixa "kryptering och ordentlig säkerhet vid uppkoppling mot deras servrar".

1
Bevaka tråden