Mini Bluetooth keyboard - unboxing och installation

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Uppsala
  • 2011-01-03 20:42

Jag har en Mac mini kopplad till min tv och använder den som mediacenter med Plex. Jag har letat efter ett litet och billigt tangentbord att ha liggandes på soffbordet för att kunna knappa in text i Plex när det behövs, till exempel för att söka efter musik i Spotify. Jag snubblade över det här Ultra Slim Mini Bluetooth Keyboard For PS3 Mac PC PDA on eBay (end time 26-Jan-11 02:51:26 GMT) på eBay och tänkte att jag slår till. 110 kr inklusive frakt slutade konkursen på när jag beställde före jul.

Idag fick jag paketet och tänkte att lite uppackningsbilder brukar kunna vara kul även om det är en billig produkt i det här fallet.

Post ändå från Kina

Framsida kartong

Baksida kartong. Man slås av att det inte står någon tillverkare på kartongen.

What's in the box? Ja inte mycket. Tangentbordet, en microusb-sladd och en liten cd med drivare.

Tangentbordet. Det är 115mm brett, 60mm högt och 9mm tjockt med knapphöjden inräknad. Knapparna är av gummi och ger ok respons när man trycker på dom. Inga rejäla klick kanske men man känner i alla fall att dom svarar.

Baksidan. Inte så spännande.

Microusb-kontakten som används för laddning och en av/på-knapp.

Blå LED lyser när man startar tangentbordet och när man parkopplar. Parkopplingsknappen sitter alldeles till höger om den blåa dioden.

Röd LED lyser när tangentbordet laddas.

Tangentbordet i min hand så att man får en liten bild av hur stort det är.

Tangentbordet är rätt så välbyggt, knapparna fungerar som dom ska och det känns ganska stabilt i handen. Det är dock väldigt lätt, lite mera tyngd i det hade gett en högre kvalitetskänsla.

Det var inga som helst problem att koppla ihop det med Macen. Bara att trycka på parkopplingsknappen så hittade datorn det direkt sen gick parkopplingen som en dans, cd:n med drivare behövde jag inte använda alls.
Jag har suttit någon timme med det i Plex nu och måste säga att det fungerar som förväntat. Det som spontant känns lite drygt är att man måste trycka på Fn för att kunna använda piltangenterna. Det går heller inte att få fram å ä ö på det här tangentbordet. I Plex kvittar det tycker jag men ska man göra annat så blir det lite jobbigt, det finns heller ingen Cmd-knapp vilket gör att det blir lite jobbigt att göra tangentbordskommandon i OS X.
Men för sitt ändamål så känner jag mig nöjd med mitt inköp, särskilt med tanke på den modesta prislappen.

Betyg 3/5 får det bli.

Hoppas någon har glädje av texten och informationen

P.S. Det funkar även alldeles lysande att parkoppla tangentbordet med iPhone. Snabbknapparna för media fungerar som dom ska där och även volymregleringen. D.S.

  • Medlem
  • Hillared
  • 2011-01-03 22:08

Tackar för infon, låter som ett trevligt litet alternativ där man inte behöver ett fullstort tangentbord

Jag fick mitt tangentbord idag och det funkar ok för att vara sa billigt. Funkar att skriva Ö, men inte a med ring eller prickar över.

Vet iinte riktigt hur jag kommer anvanda detta. Tangenterna ar nagat för sma för mina fingrar....

1
Bevaka tråden