Vad göra med Apple USB modem?

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Ja, finns det några förslag på vad man skulle kunna använda det till eller är det bara att kasta i soporna? Det vann ju iofs en RED DOT award för designen och gör sig ju inte så illa i bokhyllan

eBay - utgångspris 10 pund eller så.

?

Finns det ingen programvara som förvandlar datorn till en vanlig telefon med modemets hjälp?

Wikpedia:
Features

The Apple USB Modem supports V.92, Caller ID, wake-on-ring, telephone answering (V.253), and modem on hold. The modem is manufactured by Motorola. A device driver for the modem was introduced with Mac OS X version 10.4.3.
It retailed for US$49 at the time of its introduction.

Apart from using the Apple USB Modem for Internet dial-up and faxing, it is also being suggested as a low cost line interface (aka FXO interface) for telephony applications, such as for telephone systems (software PBX) and answering machine software.


Faxprogramvara :
PageSender: Full-featured Mac Fax Software for OS X

Telefonprogramvara ? Vet att det fanns ngt till OS9 och ngn form av externt fax/tfn/data-modem inbyggt i OS9, men inte sen dess har jag pillat med sånt här ...Det var till performa-maskinerna.

Ja faxa gör man ju ofta nu för tiden Det får nog bli en hyllvärmare

  • Medlem
  • 2010-12-30 21:59
Ursprungligen av rikard.agren:

Ja faxa gör man ju ofta nu för tiden Det får nog bli en hyllvärmare

Men är det inte ungefär vad brorsan skulle kunna använda för att koppla upp sig med sin fina macbook pro 15"? Han sitter med en gamm-pc och ett modem nu, och behöver väl just nåt sånt sätt att få sig ett modem, antar jag? Tills jag övertala honom att köra med ice.net istället.

Eller tänker jag fel nu?

Kan han inte få ADSL eller via 3G? Uppringt internet måste ju vara den absolut sista utvägen, om det öht existerar som tjänst hos teleoperatörerna ännu?

  • Medlem
  • 2010-12-30 23:01

Jo, men om man köpte sitt hus för 50 000:- surfar man inte för 50:- i månaden heller...

Det finns ställen i vårt avlånga land som inte servas av ADSL eller nås med 3G. Sommarstugor exvis. Och då är knappast heller satellitinternet och andra dyra lösningar ett alternativ om det bara gäller kortare perioder på året. (Har förresten ett urgammalt Flashback-konto som kostar gratis. Vet inte om man kan ansöka som ny användare längre, men modempoolen funkar finemang).

Så, ja, modem har fortfarande sitt existensberättigande! Använder själv det inbyggda i iBooken varje sommar i de dalsländska skogarna. Duger för mejl och bankärenden exvis.

  • Medlem
  • 2010-12-31 14:09
Ursprungligen av johan_tanying:

Så, ja, modem har fortfarande sitt existensberättigande! Använder själv det inbyggda i iBooken varje sommar i de dalsländska skogarna. Duger för mejl och bankärenden exvis.

Men hur står det sig ekonomiskt jmf med andra lösningar, som att blåtanda via mobilen som man har typ Telia Online på?

Och vad är Telia Online? 3G? Om det inte finns 3G-täckning så funkar det väl inte?

Flashbacks "gratis internet" kostar inget utöver vanlig lokalsamtalstaxa. Helt ok hastighet för att vara uppringt. Men det är kanske inte så många andra som använder tjänsten, så man får ha modempoolen för sig själv...

Här är en gammal infosida: Gratis Internet - utan användarnamn och password | Flashback.se

Ursprungligen av Flashback:

Username: flashback
Password: flashback
Modempoolsnummer: 0900-129 80 00

Jag tror dock att min uppkoppling är via ett individuellt användarnamn/lösenord, inte "flashback/flashback". Men man ansökte förstås anonymt.

  • Medlem
  • 2010-12-31 22:26
Ursprungligen av johan_tanying:

Och vad är Telia Online? 3G? Om det inte finns 3G-täckning så funkar det väl inte?

Nu var det ju jag som inte visste, men jag har för mig att det är både GSM(GPRS) och 3G där det finns. Och att det är baserat på ett antal kr per megabyte. Och så slipepr man ju köpa ett modem. Om bara nån talar om för mig vad som är mer värt...

1
Bevaka tråden