Tidningen MacWorld nu i iPad-version

Tråden skapades och har fått 12 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Nu har MacWorld också lanserat en iPad-version ( MacWorld för iPad for iPad on the iTunes App Store ).
Borde det inte vara dags för en liknande app som iBooks där alla tidningar snyggt kan sorteras in istället för att ha femtielva olika tidningsappar?

  • Medlem
  • Ängelholm
  • 2010-12-14 21:14

Vänta du bara.. om några månader lanserar Apple iMagazines

Ursprungligen av Jeppe_E:

Vänta du bara.. om några månader lanserar Apple iMagazines

skulle vara ganska najs. Tursamt har man ju folders på iPaden sen 4.2 men det skulle vara trevligare att kunna organisera alla tidningar snyggt och smidigt i en app som sagt.
Lite besviken nu på MacWorld-appen, den kostar ju 75:- hoppas man får ett nummer med i det köpet... och vad som är ännu mer irriterande är att det blir något fel på anslutningen till deras "butik" så man kan inte testa tidningen fullt ut ännu...

75:-, tycker de verkar ha fått Hybris totalt.

Kommer ALDRIG betala för en endaste app/nummer med det priset.

Ursprungligen av Goflorp:

75:-, tycker de verkar ha fått Hybris totalt.

Kommer ALDRIG betala för en endaste app/nummer med det priset.

Helt vansinnigt, håller med till 392%.

  • Medlem
  • International user
  • 2010-12-14 21:35
Ursprungligen av Goflorp:

75:-, tycker de verkar ha fått Hybris totalt.

Kommer ALDRIG betala för en endaste app/nummer med det priset.

Ocker!!

Yes!,

Enkelt, köp den.

Läs sedan det här:

31 § Har någon begagnat sig av annans trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning till att taga eller betinga sig förmåner, vilka stå i uppenbart missförhållande till det vederlag, som må hava blivit erlagt eller utfäst, eller för vilka något vederlag icke skall utgå, vare rättshandling, som sålunda tillkommit, icke gällande mot den förfördelade.

(Avtalslagen §31)

Genom köpet (man ingår ett avtal) torde man bevisa att man har "oförstånd", eller "lättsinne", och kunna få avtalet hävt
helst efter en timme så man hunnit bläddra lite.

(Ha nu lite humor för fasen)

  • Medlem
  • International user
  • 2010-12-14 21:40

Vad kostar ett pappersnummer då?

Ursprungligen av h_e:

Vad kostar ett pappersnummer då?

Sökte på nätet och fick en hänvising till ett fantastiskt ställe - 99.se
Där det anmärktes år 2003 att den gått upp till 65:- ....

http://www.99.se/allt-om-mac/955-macworld-losnummer-65-riksdaler.html

Det är för ett helt år eller?

Lösnummer kostar 75 tror jag. En 6-månadersprenumeration på tidningskungen.se kostar 399 (66,5/nummer).

Har precis börjat lägga ut vår tidning via Qiozk. En svensk App för att läsa tidningar på iPad. Anledningen till att man vill ha en App istället för en ren PDF, vilket hade fungerat utmärkt via iBook, är att en PDF sprids alldeles för lätt. Vi tittar dock även på det alternativet via vår egen hemsida.
Och nu till priset. Det kostar mellan 5-8 kronor att trycka en papperstidning av typen MacWorld, resten är rena redaktionella och administrativa kostnader. När nu Apple tagit sin del av kakan och Qiozk fått sitt så är det lika mycket kvar till förlaget som om de sålt tidningen som pappersvariant via Bengts Livs i Bakvattnet, minus tryckkostnaden. Du kan som förlag därmed ta bort din förmodade tryckkostnad och inget mer, allt annat är ju som att sälja tidningen billigare på Konsum än på ICA.
Så skyll inte på förlagen, lösningarna som finns idag är för klumpiga och dyra. Jag ifrågasätter stark moralen i att ta betalt för en tidning som man tar betalt för en App, eller att som Aggressive Development AB (utvecklare av Qiozk) ta lika mycket betalt för distributionen som Interpress, som fysiskt tar emot, packar om, kör ut alla tidningar till alla fysiska försäljningsställen i hela Sverige och sedan tar hand om returerna.
Vi har valt att lägga ut gamla nummer till att börja med, och därför också prissätta dem betydligt lägre, men är osäkra på om vi kommer att lägga ut aktuella nummer just med tanke på de snedvridna prissättningen.
Men det är som sagt inte förlagens fel. Vill också förtydliga att jag inte jobbar på MacWorld, eller åt IDG.

Qiozk verkar vara ett "intressant" företag.
MacWorld tar 75 kr för sin app med 2010-12.
Om man istället köper 2010-12 via Qiozk så kostar den bara 65 kr MacWorld Nummer 12 2010 i iPad och iPhone, köp digitaltidningar i Qiozk

RED
Hum, man måste vara 17 år för att ladda ner Qiozk-appen så det blir de yngsta som får betala mest om de vill ha tidningen på sin iPad.

1
Bevaka tråden