• Medlem
  • Finspång
  • 2010-12-03 15:40

Har precis hämtat ut en ny Saab 95 och den är utrustad med en USB-ingång för tex iPod. Detta funkar dock inte helt klockrent. Jag har en iPod (6th generation(?) MB147) och jag måste i princip starta en spellista för att den ska spelas korrekt. Texten som säger att det är ok att koppla ur dyker upp på ipodens skärm och låtinfo och sånt presenteras på stereons display. Jag kan dock inte navigera iPoden från stereon utan när jag försöker så blir stereodisplayen svart och går över till radioläge efter en stund. iPoden måste sedan "startas om" för att kunna kopplas in igen.

iPhonen (3Gs) fungerar aningen bättre. Där kan jag växla låtar med stereon, men jag kan inte välja spellistor eller liknande. Även med iPhonen måste jag starta en spellista innan jag kopplar in den, annars startar uppspelningen slumpmässigt någonstans i biblioteket.

Vill dock kunna använda ipoden och ha den ligga i bilen "permanent" som "mediacenter". I värsta fall kan jag ju köpa en Nano till bilen, men då måste jag veta att funktionerna är ok. Dvs jag vill kunna välja spellistor och navigera med stereon.

Alternativet är väl att köpa någon annan mp3spelare som är mer kompatibel med saab, men den måste ju då kunna synka med mitt iTunes, och det är väl inte helt klockrent heller? Eller?

Har någon här liknande problem med andra tillbehör? Tips på lösning?

/Tommy