Frågor om att läsa flera mail-konton på flera enheter

Tråden skapades och har fått 4 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har några frågor rörande just mail.

Jag sitter på en MBP och en iPhone 3gs. Jag använder (och vill använda) apple's förinstallerade mailklient för att läsa mina mail. Jag har två konton. Det ena är ett hotmail-konto och det andra är min skolmail som använder kontotypen Exchange 2007? Det är IMAP och inte POP3 iaf.

jag har nu en rad med problem.

nummer 1:

Jag vill kunna läsa mina mail från skolmailen i både datorn och telefonen. Som det är nu så kommer mailen bara till datorn och inte till telefonen?

nummer 2:

Alla mail från hotmailkontot finns sparade i mailklienten men om ja loggar in genom webläsaren så har alla lästa mail försvunnit från servern. Det är som att klienten snor alla mail från servern.

nummer 3:

Om jag har läst ett mail i telefonen, datorn eller webläsaren så vill att det ska vara markerat som "läst" i alla applikationer. Detta gäller främst hotmail eftersom jag inte får skolmailen till telefonen.

Skulle va grymt om de gick o lösa iaf ett av problemen

Jag har ändrat trådens rubrik. Försök alltid sätta en rubrik som tydligt visar vad tråden handlar om.

/Mod

  • Medlem
  • Lund
  • 2010-11-13 11:34

Om det är IMAP-protokollet du använder, så funkar det med de flesta e-postkonton och du kan läsa den både i telefonen och i din dator. IMAP speglar nämligen bara vad som finns på e-postservern, och drar inte ner posten lokalt som POP3 gör. När det gäller hotmail, får du fråga någon annan mer kunnig. Sist jag kollade gick det inte att ta emot hotmail utan att använda deras hemsida, om man inte betalade extra för det, men det kanske är något som är standard idag.

  • Medlem
  • 2010-11-13 11:43

nummer 2:
Det finns en sintälning i Mail som definerar om man ska tömma servern när man hämtar post eller inte. Man kan också definiera hur länge posten ska ligga kvar efter "tömning".
Men detta trodde jag bara gällde pop3.

Hotmailproblemet går lätt att lösa med lite googling, men jag ska vara snäll.

I iPhonen lägger du till ett nytt mailkonto och väljer Exchange.
E-post: din mailadress
Domän: tomt
Användarnamn: din mailadress
Lösenord: ditt lösenord
Beskrivning: valfritt

När den ber om serveradress uppger du m.hotmail.com

IMAP är nu klart på iPhonen!

1
Bevaka tråden