Vad hände? Kan inte ansluta 10.6-klient till Leopard Server

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej,

jag har problem med att ansluta min Snow Leopard-klient till min Leopard-server i mitt lokala nätverk. Servern fungerar framförallt som backup av mitt Aperture-bibliotek och för Time Machine-backuper.

Allt funkade utan problem tidigare, bara att ansluta till servern i Finders Delat-sektion. Eftersom jag inte använder datorerna under natten låter jag servern (och klienten) sova och har efter detta problem att ansluta till servern. Servern dyker upp i Finder, jag kan se vilken adress den har i min routers lista och ssh:a in till servern. Men jag kan inte använda Time Machine-utdelningen och inte ansluta med skärmdelning, klicka på "Anslut som" eller göra äpple-K och montera de delade diskarna.

Det känns nästan som att Mac OSX-klienten inte har uppdaterat de aktuella IP-adresserna i nätverket.

Kan det vara att jag har fått en ny IP-adress på klienten som av någon anledning är blockerad av servern? (Kommer inte ihåg att jag gjort en sådan inställning).

Jag har testat att starta om datorerna och routern, men det verkar inte heller funka.

Hjälp?!

  • Oregistrerad
  • 2010-11-07 14:25

Några små tips.

1.) Använd aldrig, aldrig, aldrig en dhcp adress på en server. OSX Server brukar tom klaga om man gör det. Sätt en fast Ip-adress

2.) Du måste ha en ett hostnamn på din server, sätt ett statistik sådant, helst med en .local adress, exempelvis server.hemma.local så kommer du inte få problem med att bonjour eller andra tjänster inte hittar servern

3.) Låt inte servern gå i vila. Det kanske fungerar men jag har aldrig varit med om att man låter en server sova, en server har man uppe.

Om du mest använder den för backup köp en Netgear NAS istället. Dom har support för TimeMachine och klarar att visa utdelade diskar i din mac med Bonjour. Dom är bra billigare än en server.

Nu är det fixat...

Hade varit inne och finulat litet med brandväggen i servern som blockerade några tjänster, men inte SSH.

Tack i alla fall för kommentarerna. Ska kolla upp dem senare.

1
Bevaka tråden