Hjälp med att flytta forum från Lefora.com till......?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag driver ett forum på Lefora.com som har specialiserat sig på att hosta forum.
Har väl funkat ok men jag vill nu byta till vBulletin eller kanske phpBB och driva forumet själv. Forumet har 1750 medlemmar idag men växer ganska fort.

Idag kan jag backa upp mitt forum på två sätt. Dels får jag en read-only HTML fil eller en zippad YAML fil.
Det här säger mig väldigt lite dessvärre och jag söker nu efter någon som kanske kan hjälpa mig med att flytta det gamla forumet över till ny programvara! Vi har så mycket information i forumet som vi inte vill mista!

Har hört att det kanske skulle gå att konvertera mina backup filer till MySQL och sedan vidare till lämplig forumprogramvara, men är i dagsläget helt okunnig på allt av programmering.

Jag har en liten hemsida(iWeb) på one.com idag och kan gott tänka mig att lägga forumet där.

Blir evigt tacksam om någon har tankar och ideer angående det här!

MVH

Jim

Sånt här jobbar jag dagligen med!

Kan du inte få en annan typ av export från forumet? Vet du vilken programvara dom använder - ser nästan ut att vara någon hemmagjord lösning...

I värsta fall har dom byggt en speciallösning som blir mycket kostsam att konvertera till ett importerbart format. I bästa fall använder dom en känd lösning och då är importen gjord på ett par timmar.

Hej Björnström och stort tack för snabbt svar!!

De har säkert en egen lösning men jag är osäker på hur deras system är uppbyggt?
Och dessvärre så erbjuder de bara dessa två varianter av backups! :-/

Anledningen till att forumt hamnade där var att de erbjöd en smidig överföring av forumet från MSN när MSN lades ned och jag hade precis tagit över forumet bara för att undvika att all info försvann.
Hade bara några få dagar på mig att fixa allt!

Men vad jag vet så erbjuder de dessutom en möjlighet att importera phpBB till sitt format, så kanske finns det ett sätt att "köra baklänges"?

Kan man utläsa något av hur backuperna ser ut? Har en relativt ny backup som kan användas för lite "Trial and Error".

Vänligen

Jim

Kontakta Lefora och be dom göra en PhpBB baserad backup - då har du ju ett format som är användbart. Vet inte riktigt hur man skulle titta på backuperna, du kan ju testa läsa in dom i PhpBB men det låter som mycket jobb att försöka testa sig fram i olika forumprogramvaror.

Absolut lättast är att beskriva ditt problem och be Lefora om hjälp - att anlita konsulter kommer troligen kosta mycket mer

Citat:

Kontakta Lefora och be dom göra en PhpBB baserad backup

No can do!

Dessvärre så erbjuder de bara de här alternativen!:(

Dessutom har lefora nyss blivit sålt och supporten lämnar en hel del övrigt att önska!

Får fortsätta forska i ämnet!

Tusen Tack igen!

Jim

Hej igen!

Har letat litet nu och hittade lite info här: MySQL import question | Ask MetaFilter

Där framgår att ett program (Ruby on Rails) kan omvandla YAML till databas (MySQL).

Så då tänkte jag, novis som jag är, att det kanske kunde vara en lösning för min YAML backup!

Någon här kanske har bra koll på Ruby on Rails?

Vänligen

Jim

Problemet är nog inte att importera innehållet i MySQL - det är mycket möjligt att din backup går att läsa in som den är. Problemet är att PhpBB, vBulletin osv använder vissa strukturer och om ditt data inte är strukturerat på rätt så är det inte användbart.

Lite som att importera data i Excel - bara för att du kan öppna det i Excel betyder inte att alla rader och kolumner ligger där dom skall.

Hej igen!

Jag förstår!

Men jag skrev tidigare i tråden och frågade så här:

Citat:

Kan man utläsa något av hur backuperna ser ut?

Om man öppnar YAML backupen, kan man (inte jag utan ett proffs!) då på något sätt "se" om strukturen är sådan att den faktiskt är användbar/kompatibel med phpBB, vBulletin?? Eller hur gör man?

Vad jag vill fram till, är att få reda på OM det på ett relativt enkelt sätt är möjligt att konvertera mina backuper till phpBB eller vBulletin?

Kan ju också nämna att det är många forumägare på lefora som redan har flyttat och många som funderar på det! Så det finns kanske en liten business opportunity här?

Återigen ett STORT tack för hjälpen!:)

Vänligen

Jim

Hej alla!

Tänkte bara återkoppla till den här tråden då jag har haft TUR och fått tag i en person som skrivit kod som kan föra över i princip hela vårt (och hans eget!) lefora forum till vBulletin.

Nu behöver jag bara hitta ett web hotell där min vän kan köra UNIX från command line. Vilket han inte kan där jag har siten idag.

Tips mottages tacksamt!

MVH

Jim

1
Bevaka tråden