Starta Applebutik

Tråden skapades och har fått 2 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hej!

Jag och min far är macfanatiker sen länge och har haft ett litet företag som vi har bedrivit macrelaterad konsultverksamhet på låg nivå i. Vi har märkt hur intresset för mac vuxit i takt med Apples framgångar. Nu satsar vår kommun på att ge alla högstadie- och gymnasie-elever varsin Macbook. Vi har därför börjat fundera på om det inte skulle finnas underlag för att öppna en Appleaffär i stan. Närmaste Appleaffär ligger i grannstan, tre mil söderut. I norr finns det ingen på tio mil. Det skulle innebära att starta en verksamhet från scratch. Är det någon här som har erfarenheter att dela med sig av? Är det ens möjligt? Var skulle man börja?

//Jakob

En väg till framgång kan vara att ha samma priser som på Apple Store. Så gör Apple butiken Life & Store i Karlstad. Det verkar gå bra för dem. (De måste ha något avtal med Apple, annars skulle de inte gå med vinst).

En annan väg är att ha en Apple auktoriserad verkstad som god partner, så kunderna kan få sina datorer lagade.

Några utställningsdatorer så kunderna får "klämma lite" på produkterna.

Vad du/ni skulle kunna börja med är att flirta med någon leverantör/återförsäljare om att köpa in datorer som återförsäljare och sälja till privatpersoner, skolor och företag först för att se om en marknad finns och kan generera pengar i ett stadigt flöde under en längre period innan ni ger er på att starta en riktig markbutik.
Ni skulle inte vinna jättemycket på detta men det är ett bra sätt för att se om det finns intresse och ni tar heller inga jättestora risker.

Vidare är det tidigare skribent sa är det bra att erbjuda hårdvaruservice för att locka till sig fler kunder såväl som att tjäna pengar på själva servicen.
Hur stor stad snackar vi och finns det närliggande orter som eventuellt kan tänkas dra nytta av er till fördel för den andra återförsäljaren och har de service eller andra tjänster?

1
Bevaka tråden