Problem med att få Mac mini Server 2010 att köra RAID

Tråden skapades och har fått 11 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Undrar varför min nya Mac mini server ej går att köra i Raid. Går jag in i Skrivverktyget och lägger diskarna i Raid så går det ej att installera OS X server 10.6 på dessa "diskar" men om jag kör diskarna var för sig så är det inga problem !! Har varit i kontakt med Apple Enterprise utan resultat.

Hjälp !!!

Senast redigerat 2010-10-25 20:34

Har du startat datorn med systemskivan (via externa DVD-enheten) ska det inte vara något problem att radera diskarna och sen skapa en RAID-1. Så har vi gjort med våra Mac mini 2010 Servers (vi har 3st).

Det ska jag prova. Tack för tipset..

Det funkade så klart inte.. Fick bara upp gråskärm med Apple logga, och sen hände inte ett skit...

Hur långt kom du, vad använder du för format och RAID-typ?

jag kommer inte längre än till den gråa skärmen med apple loggan på när jag installerar om OS X. Jag kör med Raid 1 .

Vänta nu - får du grå skärm när du startar om datorn från Systemskivan? Låter som om den är repig eller smutsig...?

Det trodde jag också, men den e i perfekt skick. Min Mac pro kan läsa skivan. Men kör jag en fjärrskiva så blir det samma gråa skärm på Minin

Är det verkligen skivan som följde med datorn?

Ursprungligen av Björnström:

Är det verkligen skivan som följde med datorn?

Jepp det är originalskivan !

Nu hänger jag inte med i svängarna, så kanske du kan förklara i vilket skede som det går på tok.

1. Du startar från installations dvdn och kör Skivverktyget.
2. Du skapar en RAID partition av de två interna diskarna.
3. Du startar installationen (utan att starta om emellan förstås).

Om det går på tok redan i steg 1, hur lyckades du skapa en RAID? Och hur kan du återgå från RAID till icke-raid och således installera OS X?

Jag har lämnat in datorn till en apple specialist så ska han kolla på det..

Tack för alla tips !

1
Bevaka tråden