Svenskt tangentbord på amerikansk MacBook Air?

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag ska resa till USA inom kort och har blivit sugen på en MacBook Air. Den är ju mycket billigare i USA, men vi har problemet med våra svenska tangentbord. Efter att ha haft en Vaio med engelskt tangentbord i två år så är jag ganska bra på att hitta rätt tangenter, men det skulle vara grymt skönt att ha ett riktigt svenskt tangetbord.
Vet någon hur svårt/enkelt det är att byta tangentbord? Hur får man tag i svenska tangenter?

Tacksam för kloka ideer!

Det går inte att byta eftersom tangentbordet numera är en integral del av chassit.

Du skulle kunna byta ut vissa tangenter så att de överensstämmer med tangentlayouten men den blir inte samma som på en äkta svensk Mac.

LCR

Du kan beställa en med svenskt tangentbord via apple store med ditt hotell som adress och välja att hämta den i butik.

Det låter ju bra. På Configure - Apple Store (U.S.) kan man bara välja spanskt, franskt och japanskt tangentbord. Hur får man ett svenskt?

Ursprungligen av stenen:

Det låter ju bra. På Configure - Apple Store (U.S.) kan man bara välja spanskt, franskt och japanskt tangentbord. Hur får man ett svenskt?

I ditt fall så skulle jag rekommendera att du köper datorn med ett franskt eller spanskt tangentbord, då tangentbordslayouten är densamma som ett svenskt tangentbord. Sedan när du kommer hem igen så är det bara att byta ut tangenterna till svenska, var man nu får tag på sådana.

Här kan du jämföra olika tangentbords-layouter. How to identify keyboard localizations

 • Medlem
 • International user
 • 2010-10-31 23:04
Ursprungligen av stenen:

Det låter ju bra. På Configure - Apple Store (U.S.) kan man bara välja spanskt, franskt och japanskt tangentbord. Hur får man ett svenskt?

Genom att ringa 1-800-MY-APPLE och beställa i telefonen.

Låter ju som ett jättebra sätt ställa till det för sig.

Se om du inte kan ringa AppleStore när du är i USA, beställa, betala med kreditkort och få den levererad till en amerikansk adress (deras krav). Det kommer antagligen ta tid så är du där på kortare visit hinner du säkert åka hem innan. Men kan du få släkting ta emot den och skicka den till dig senare kan ju det funka.

Hela idén bygger på att man skiter i att betala svensk moms på 25% (och istället betalar Amerikansk Sales Tax vilken är 8% ungefär i NY). Upp till var och ens samvete men bli inte förvånad om det står en gubbe från UPS utanför dörrn och vill ha Svensk moms, tull och Expeditionsavgift för att släppa paketet till dig... SURT....

Alternativt be en amerikansk kompis beställa den så att den kommer till den amerikanska adressen medans du är där....och ta hem den under armen och kila förbi tullen...

 • Medlem
 • White Beach, Puerto Galera
 • 2016-06-09 07:40

Någon som vet om det är möjligt idag att beställa MBP från utländsk Apple Store och få svenskt tangentbord. Har försökt men kan bara välja amerikanskt.

OBS bor inte i Sverige.

Ursprungligen av onnyt:

Någon som vet om det är möjligt idag att beställa MBP från utländsk Apple Store och få svenskt tangentbord...

Efter lite googlande så har jag hittat några källor som säger att det går att göra sådana specialbeställningar om man ringer till Apple Online Store i landet man befinner sig.

https://www.google.se/search?q=apple+store+in...

(där finns exempel på danskt tangentbord i USA, och schweiziskt tangentbord i Tyskland)

 • Medlem
 • White Beach, Puerto Galera
 • 2016-06-09 12:49

Tackar. Skall försöka med en beställning när nya modeller släpps.

 • Medlem
 • Boston
 • 2016-06-09 17:05

Spanskt tangentbord brukar finnas i lager på många Apple Stores i USA och i princip är det bara å,ä,ö som skiljer. Enkelt att vänja sig vid (eller klistra små lappar på).

1
Bevaka tråden