Problem med MBP efter hdd-byte

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Hejsan.

Jag satte nyligen in en ny intern hårddisk i min 15" MacBook Pro (mid 2010). Allting fungerade bra, fram till att jag upptäckte att jag har slarvat bort mina installationsskivor för Mac OS X, som följde med datorn.

Jag har testat med en retailskiva av 10.6.3, men när jag startar från skivan fryser datorn vid den grå apple-logon. Jag är medveten om att man måste ha en utgåva av OSet som är lika gammal eller nyare än datorn, men samtidigt kan det också vara något hårdvarufel.
Kom förresten 10.6.3 ut EFTER den senaste MBP-versionen? Om man kollar på wikipedia så har den senaste builden av 10.6.3 releasedatum samma dag som MBP.

Enda alternativet nu, verkar vara att ringa till apple-supporten och beställa en ny uppsättning skivor, eller att hitta någon som har skivor som följde med en ny MBP.

Är det någon annan som har råkat ut för samma sak, eller finns det till och med någon här på forumet som har en 15" MBP (mid 2010), bor i Lund och vill låna ut sin installationsskiva?

Tack på förhand,
Emil

Skulle uppenbarligen ha sökt lite mer. :">

Stort tack för informationen! Verkar som att jag får fortsätta jaga efter folk med likadan dator.
Återigen, om det finns någon från Lund som vill låna ut sin skiva, hör gärna av er.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-10-10 12:14

Annars om du har en annan dator som du vet att retail 10.6 fungerar så installera på den och använd CCC för att kopiera hela disken till din Macbook Pro med Firewire 800 sladd. Funkar det också.

  • Medlem
  • White Beach, Puerto Galera
  • 2010-10-10 18:52

Kan du inte klona över infon från den gamla HDn med Flyttassistenten.

Ursprungligen av onnyt:

Kan du inte klona över infon från den gamla HDn med Flyttassistenten.

Jo, det slutade med att jag klonade hårddisken till en extern hdd, tog ut den gamla och satte i den nya, och klonade sendan tillbaka till den nya från den externa. Använde Carbon Copy Cloner. Det fungerar, men jag hade hellre börjat om från noll.

1
Bevaka tråden