Dreamweaver - "ö" blir konstigt tecken

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Har fått ett problem i Dreamweaver. Har uppdaterat till CS5 från fyran. Nu plötsligt när jag skriver in "Styrelsemöte" så blir det fel i webbläsaren, bokstaven "Ö" blir ö. Är det någon som kan leda mig på den rätta stigen?
Tackar!

PS Blir likadant nu när jag försöker samma via CS4....:(

Det är nog inte specifikt relaterat till DreamWeaver, utan till att det antingen inte finns encoding-information i sidan, eller att du ställt in webbläsaren på att alltid tolka med en viss kodning, oavsett vad som står i sidan.

Normalt sett anges kodningen i head-segmentet, typ såhär:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Namnlöst dokument</title>
</head>

Upptäcker att problemet finns vid visning i Safari men inte Firefox.... Övriga "svenska tecken" funkar i Safari men inte just detta fallet.

Ovan kod finns inte överhuvudtaget i mitt dokument utan ser i sin helhet ut så här:
<style>
* { font-size:14px; font-family: verdana; line-height: 20px; }
h3
{
font: 32px verdana;
color:#000;
margin: 10px;
margin-bottom: 20px;
}
h2
{
font: bold 16px verdana;
color:#000;
margin: 5px;
}
p
{
color: #000;
margin: 0px;
padding: 5px 10px;
}
a{color:#0000FF;text-decoration:;}
</style>

<table width="478"><td width="180"><h3>Kalender</h3></td>

<td width="201">                   <img src="images/Webb/metronom.gif"><br></br></td>
</table>
<table width="533" height="131" border="0">
<tr>
<td width="117" height="41" valign="top"> </td>
<td width="222" valign="top"> </td>
<td width="180" valign="top"> </td>
</tr>
<tr>
<td height="35" valign="top">2010-10-05</td>
<td valign="top">Styrelsemöte</td>
<td valign="top"><p>Kl 09.30</p></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td height="23"> </td>
<td><br /></td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td height="22"> </td>
<td valign="top"> </td>
<td valign="top"> </td>
</tr>
</table>
<blockquote>
<p><br />
</p>
</blockquote>

</p>

Det du har där är css-stilar och en tabell, dvs ingen webbsida... än.

* Skapa en ny sida med DW

* Klistra in första delen <style> ... </style> före </head>

* Klistra in table efter </head>

Nu har du en webbsida...

Har ändrat trådens rubrik. "Dreamweaver-fråga" säger inte speciellt mycket om vad frågan egentligen gäller.

/Mod

  • Medlem
  • International user
  • 2010-10-01 09:06

När jag ser den koden känns det som 1997 igen. Det fattas doctype och encode i början. Normalt lägger dreamweaver till det när du skapar en ny sida i dw. Du verkar ha tagit bort det eller inte skrivit det.

//Rob

  • Medlem
  • Thailand
  • 2010-10-01 15:24

För att inte tala om vilken massa skräptecken det blir när du visar sidan i Explorer.
Se till att dina i inställningarna för Dreamweaver är som i bifogade bild, åtminstone har jag haft problem med åäö om jag väljer annan kodning.

Unicode är hemligheten, sa Bill. UTF-8 sa Bull.

1
Bevaka tråden