Ominstallerat Mail - som inte vill funka...

Tråden skapades och har fått 10 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • 2010-09-16 00:44

Hej!

Har en polare som har problem med Mail.
Han kan inte varken skicka eller ta emot mail. Det står att de inte är skickade, men ibland kommer de iväg ändå. Och då 5-6 gånger med samma innehåll.

Vi provade precis att ominstallera Mail från 10.6 skivan.
Grejen är den att versionen av Mail som låg på skivan är 4.0, och den vill inte starta med 10.6.4
Programuppdatering hittar ingen update, och jag hittar ingen nyare version på Apple's hemsida...

Var fasiken får vi tag på 4.3?

  • Medlem
  • 2010-09-16 13:06

Han laddade ner combo uppdateringen av 10.6.4 så nu är Mail i versionen 4.3 igen.

Men problemet kvarstår...
Mailen går fortfarande inte iväg, och de nya laddas fortfarande inte in

  • Medlem
  • Täby
  • 2010-09-16 13:09

Det är nog inte fel på installationen, förmodligen har det med hans inställningar att göra.
Vilken mailoperatör använder han sig av?
Har han en bärbar eller stationär mac?
Har han alltid samma internetoperatör?
Vilken internetoperatör?
Vilken utgående mailserver använder han sig av?

  • Medlem
  • 2010-09-17 23:59
Ursprungligen av kainen:

Det är nog inte fel på installationen, förmodligen har det med hans inställningar att göra.
Vilken mailoperatör använder han sig av?
Har han en bärbar eller stationär mac?
Har han alltid samma internetoperatör?
Vilken internetoperatör?
Vilken utgående mailserver använder han sig av?

Mailoperatören är Gmail.
MacBook
Olika internetopertörer används dagligen.
Utgående mailserver är smtp.gmail.com
Inkommande är imap.gmail.com

Kan man inte bara slänga kontot i Mail och diverse .plist filer och börja om på nytt?

Ursprungligen av Hubug:

...Utgående mailserver är smtp.gmail.com...

Nästan alla operatörer har stängt för "externa" SMTP-servers, och kräver att man använder deras SMTP-server. Vissa kräver inloggning med användare och lösen. Vissa kräver att du använder en speciell port. Osv.

Vi kan ta Telia som exempel:
De kräver att man använder mailout.telia.com som utgående server, att man måste logga in med sin Telia-inloggning, att man använder port 465, att man använder säker anslutning (SSL).

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-09-16 13:22

Det är i stort sätt aldrig fel på installationen av program. Det är otroligt sällsynt, i alla fall under Mac OS X. Jag skulle kolla in vilka portar som det står angivet på både inkommande och utgående.

  • Medlem
  • 2010-09-16 15:16

Alright.

Får ta reda på lite mera info om detta.
Återkommer senare i eftermiddag om detta.

Tack så länge.
Peace.

  • Medlem
  • 2010-09-18 00:11

När Mail är igång så visar iStat Menus att skicka-traffiken går i höjden!
Men ingen aktivitet visas i Mail.

Vad är det som har hänt?!

  • Medlem
  • 2010-09-18 11:52

Ok. Men grejen är att det har funkat jättebra tills för några dagar sedan...

  • Medlem
  • Örebro
  • 2010-09-18 15:26

Macanvändarens husmorskur: ta bort inställningsfilerna och konfigurera om.

  • Medlem
  • 2010-09-18 16:08

Okidok, ska prova det senare.

Tack så länge.

1
Bevaka tråden