Airport express + airtunes dödar wifi

Tråden skapades och har fått 1 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Jag har ett problem som innebär att om jag streamar med airtunes tilll min airport express, och tappar signalen så låser den sig. All throughput försvinner om jag redan är ansluten till wifin, och om jag kopplar ner och försöker ansluta igen går det för det mesta inte. Kan jag ansluta igen kan jag inte se enheten i airtunes/airportverktyg, dessutom är oftast dhcp-severn i airporten död och jag får ett 169-ip.

Enda sättet att få liv i den igen, är att koppla in med kabel och slå om den till 5ghz. Hard reset gör ingen nytta. Har jag slagit om till 5ghz kan jag sen ansluta till wifi och helt problemfritt surfa/strömma. Den accepterar även att jag slår om den till 2,4 ghz och kan köra så länge jag inte använder airtunes.

Den fungerar ju, men enda anledningen att jag köpte den var airtunes, och jag vill gärna använda min iphone 4 i nätverket.

Jag vet att det finns väldigt många nätverk på 2,4 ghz - får in mellan 7 och 15 stycken beroende på var i min etta jag befinner mig. Däremot är inte ett enda av dem på kanal 1 som den ställer in sig på. 5ghz-bandet är helt tomt.

Något jag glömt testa, eller ställa in?

  • Medlem
  • Hjo
  • 2010-08-28 15:39

Har du testat med

andra kanaler än 1 på AE?

1
Bevaka tråden