Batteri dött?

Tråden skapades och har fått 3 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-08-12 22:44

Tjenare,

Har en vit Mackbook mid 2007 där batteriet ej laddar.
Har försökt med den vanliga, skicka han i vänteläge och starta upp han med mera.
Gjorde också en nollställning av SMC (tror jag det heter).
Men det laddar fortfarande inte.

Om jag tar ut batteriet kan jag utan problem starta datorn med endast
laddaren i (utan batteri) så visst är det batteriet det är fel på.

Är det ens värt att ta med datorn till en Apple store och testa batteriet?
Ska köpa lite nytt minne och hårddisk så smidigaste vore väl att klicka i ett batteri
i varukorgen också.

Någon som varit med om detta och har lite info?

Har följande info på batteriet:

Batteriinformation:

Modellinformation:
Tillverkare: DP
Enhetens namn: ASMB016
Pack Lot Code: 0002
PCB Lot Code: 0000
Version av fast programvara: 102a
Maskinvarurevision: 0500
Cellrevision: 0102
Laddningsinformation:
Återstående laddning (mAh): 3175
Fulladdat: Nej
Laddar: Nej
Full laddning (mAh): 4917
Statusinformation:
Cykelantal: 452
Skick: Normalt
Batteri installerat: Ja
Amperetal (mA): 0
Volttal (mV): 11691

Systemets ströminställningar:

Nätström:
Timer för systemvila (minuter): 10
Timer för hårddiskvila (minuter): 10
Timer för bildskärmsvila (minuter): 10
Automatisk omstart vid strömavbrott: Nej
Vakna vid strömförändring: Nej
Vakna när locket öppnas: Ja
Vakna för nätverksåtkomst: Nej
Nuvarande strömkälla: Ja
Skärmen tonas ned vid bildskärmsvila: Ja
Batteri:
Timer för systemvila (minuter): 10
Timer för hårddiskvila (minuter): 10
Timer för bildskärmsvila (minuter): 2
Vakna vid strömförändring: Nej
Vakna när locket öppnas: Ja
Skärmen tonas ned vid bildskärmsvila: Ja
Reducera ljusstyrkan: Ja

Maskinvarukonfiguration:

UPS installerad: Nej

Information om strömladdare:

Ansluten: Ja
ID: 0x0000
Wattantal (W): 0
Revision: 0x0000
Familj: 0x0000
Serienummer: 0x00000000
Laddar: Nej

452 cykler, jag tror det är slut.

Tyvärr bara köpa nytt.

Riktigt allvarligt brukar det vara om det står ett "X" uppe i menyraden - då tar det inte ens laddning.

  • Medlem
  • Stockholm
  • 2010-08-19 00:36

Fick hem mitt nya batteri idag, det laddar inte heller....

Batteriinformation:

Modellinformation:
Tillverkare: PS
Enhetens namn: CL5811
Pack Lot Code: 0000
PCB Lot Code: 0000
Version av fast programvara: 0000
Maskinvarurevision: 0000
Cellrevision: 0000
Laddningsinformation:
Återstående laddning (mAh): 2713
Fulladdat: Nej
Laddar: Nej
Full laddning (mAh): 4808
Statusinformation:
Cykelantal: 0
Skick: Normalt
Batteri installerat: Ja
Amperetal (mA): 0
Volttal (mV): 11571

Systemets ströminställningar:

Nätström:
Timer för systemvila (minuter): 10
Timer för hårddiskvila (minuter): 10
Timer för bildskärmsvila (minuter): 10
Automatisk omstart vid strömavbrott: Nej
Vakna vid strömförändring: Nej
Vakna när locket öppnas: Ja
Vakna för nätverksåtkomst: Nej
Nuvarande strömkälla: Ja
Skärmen tonas ned vid bildskärmsvila: Ja
Batteri:
Timer för systemvila (minuter): 10
Timer för hårddiskvila (minuter): 10
Timer för bildskärmsvila (minuter): 2
Vakna vid strömförändring: Nej
Vakna när locket öppnas: Ja
Skärmen tonas ned vid bildskärmsvila: Ja
Reducera ljusstyrkan: Ja

Maskinvarukonfiguration:

UPS installerad: Nej

Information om strömladdare:

Ansluten: Ja
ID: 0x0000
Wattantal (W): 0
Revision: 0x0000
Familj: 0x0000
Serienummer: 0x00000000
Laddar: Nej

Förslag?

Låt det sitta i över natten innan vi säger bu eller bä ang laddning.

Annars har du ngt seriöst kaiko i din dator.
Kollat laddaren? prova med kompisens laddare.
Annars lutar det ju åt ngt kort inne i burken som gått.

mindre kul

1
Bevaka tråden