Seg med sleep mode

Tråden skapades och har fått 5 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1

Helt plötsligt så är min Macbook pro i7 galet seg på att gå i sleep mode. Det kan dröja upp till 30-40 sekunder innan den slocknar, innan tog det bara par sekunder.

Vad kan ha hänt ????

  • Medlem
  • Lund
  • 2010-06-15 00:40

Vet inte vad du har för maskin exakt. Jag har en med 8GB RAM och för min del tar det upp till en minut innan den går ner i sleep. Varför exakt vågar jag inte svara på men jag gissar på att det beror på att det är mycket data som ska skrivas ner till disk från RAMet.

Så min gissning är att det beror på att du har mycket RAM i burken som tar lång tid att skriva ner till disk.

Om du är säker på att du inte kör ditt batteri i botten någonsin så kan du prova att deaktivera hibernate mode, då går det mycket fortare.
Du kan googla det, typ: "deactivate hibernate mode macbook pro"

Jag sitter med standard 4 GB, Ska prova med ditt tips.

Tack

Jag tror (om det är samma som på min Macbook) att skärmen slocknar direkt, men det tar en viss tid innan hårddisken spinner ner och datorn är i vila, just p g a hibernate-filen som ska skrivas ut.

Problemet med min dator e att det händer inte ett skit på 30-40 sek. Skärmen e fortfarande tänd och allt annat e också igång.

Verkar som andra har problem med att datorn inte går i vila överhuvudtaget. Undrar om detta är ett verkligt problem eller bara enstaka datorer som buggar ur. I länken är det i7 15" de talar om, men du menar att det bara tar ett längre tid än vad man kan tycka är normalt innan datorn går ned i normal vila.

Det pratas till och med i länken nedan att en tidsinställd vila inte fungerar på macbook pro i7/i5. Kan detta verkligen stämma? Åsikter?

Kanske man ska sluta läsa internet forum och ta sommarledigt istället. En öl vore rätt gott.

Apple - Support - Discussions - MBP 15" i7 wont automatically go to ...

1
Bevaka tråden