Thailändska i OSX?

Tråden skapades och har fått 8 svar. Det senaste inlägget skrevs .
1
  • Medlem
  • Norrköping
  • 2010-06-12 06:12

Tänkte ändra gränssnittet till thai i en OSX Tiger (genom att dra det språkalternativet högst upp i listan, som brukligt). Efter utlogg/inlogg är dock alla menyer etc. kvar på svenska... Krävs det något annat tillägg alt. ett rent thai-OS för att få till denna förändring?

Såvitt jag vet finns inte OS X på thailändska. Det är åtminstone inte med i listan över språk på Apples hemsida.

Listan i Systeminställningar är inte ett sätt att välja vilket språk OS X ska vara på, i så fall hade Apple satt dit en rullgardinsmeny istället. Det är bara ett sätt att prioritera i vilken ordning språk ska väljas i de program som har stöd för det. Så om du har ett tredjepartsprogram som innehåller thailändska så kommer det språket i så fall att ha högsta prioritet. Finns det inte kommer nästa språk i listan att användas o.s.v.

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2010-06-12 07:26

Njae... Om man väljer t.ex. tyska eller danska högst upp i den listan så ändras alla menyer i Finder till det språket. Eftersom thailändska finns med i listan trodde jag att det skulle fungera så även med det språket, men det gör det tydligen inte

Precis. Du får tyska och danska eftersom de är språk som är installerade. Tredjepartsprogram kan innehålla många fler språk än vad OS X skeppas med och därför innehåller listan så många fler språk.

Åter till originalfrågan, om man vill byta lingo i maskinen... Installera om?

Inte alls, så länge språket man vill ha är ett av dom som finns med i OS X som standard. Då är det bara att dra det högst upp i listan. (Om man nu inte aktivt valt bort massa språk vid installationen av OS X).

... och ännu bättre är att olika användarkonton kan ha olika språk!

Ursprungligen av johan_tanying:

... och ännu bättre är att olika användarkonton kan ha olika språk!

Låter väldigt bra om man är en "mulitspråksfamilj".
har en vän som är gift med en spanjorska.... hon har egen PC för att hennes dator Habla Español ....

  • Medlem
  • Norrköping
  • 2010-06-12 13:42

Det enda som är lite klumpigt (om man ska anmärka på något) är att denna inställning gäller för samtliga applikationer. Det går alltså inte att köra ett program med ett specifikt språk medan OS och andra apps använder ett annat... iaf. i vad jag har lyckats klura ut.

Sedan hade det ju oxå varit trevligt om floran av språk hade varit lite mindre begränsad

1
Bevaka tråden